SPARK Jongerenfestival in Dukenburg op 12, 13 en 14 juni

Van onze redactie
11 juni 2015
Voor jongeren van 10 tot 18 jaar in Dukenburg is SPARK's tweede editie alweer in zicht. Het jongerenfestival wordt gehouden op 12, 13 en 14 juni bij de Lindenberg Aldenhof en Jongerencentrum Staddijk. SPARK verweeft maatschappelijke thema's met kunst & cultuur en sport en de wensen die bij jongeren leven.
Vrijdag 12 juni
Wethouder Bert Frings opent het festival op vrijdag 12 juni, waar aansluitend voor de bovenbouw van Dukenburgse basisscholen boeiende gastsprekers zijn uitgenodigd. ‘s Middags treedt Het Pro College op in de nieuwe forum theatervoorstelling van New Arts Nijmegen. Dit jaar is Urban Academy ook weer van de partij. Zij geven ‘s avonds hun eerste eindejaarsvoorstelling I AM Diversity.
Zaterdag 13 juni
Zaterdag wordt er voor en door jongeren gekookt voor het SPARKling diner op Jongerencentrum Staddijk, omringt door de jongerenmarkt; boordevol kunst, muziek, jongereninfo en korte sport en fashion clinics. Het Staddijk podium gaat 's avonds los met verschillende acts, o.a. Lindenberg bands ‘The Broken Beans’ en ‘Arsenic’, acts van het Pride Photo Nijmegen project ‘Ishwana’ en ‘Das Mischa’, het beste van ‘Nijmegen Danst’, freerunning en rap acts van New Arts Academy.
Zondag 14 juni
Zondag staat SPARK bol van workshops zoals skateboarding en stuntsteppen van Waalhalla, rap, fashion,, freerunning , rugby van de WASPS en Afro Dance van Urban Academy. Samir Fighil geeft een exclusieve Stand Up comedy masterclass, wees er snel bij! Urban Academy’s I AM Diversity voorstelling trekt ook zondag weer een volle zaal. SPARK´s tweede editie zal worden afgesloten met een ‘All Style Battle’. Jongeren krijgen 60 secondes de tijd om de jury te overtuigen dat zij de meeste SPARK hebben.
Het festival wordt georganiseerd door Jongerenwerk Dukenburg, De Lindenberg, Sportservice Nijmegen, Urban Academy en Youtharts Projecten. Samen met de jongeren uit Dukenburg werken zij op dit moment hard naar het festival toe. Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina van SPARK.

 

Dit bericht delen:

Advertenties