Opnames 'Knielen op een bed violen' in Café 't Haantje

Van onze redactie
11 juni 2015
De roman 'Knielen op een bed violen' wordt verfilmd. De bestseller van Jan Siebelink uit 2005 won in datzelfde jaar de prestigieuze AKO literatuurprijs. Het boek handelt over de godsdienstige sekte waar zijn vader lid van werd en waarin Jan Siebelink zelf ook betrokken werd. Het boek heeft hij geschreven om het godsdienstige leven waarin zijn vader verkeerde te kunnen begrijpen. Siebelink groeide op in een streng orthodox-protestantse omgeving.
De hoofdrollen worden vertolkt door Barry Atsma in de rol van vader, en Noortje Herlaar. Daarnaast zijn de acteurs Willem Voogd, Gijs Scholten van Aschat, Gaite Jansen en Marcel Hensema te zien.
Opnames in Nijmegen
In een van de gezelligste cafés van Nijmegen, namelijk Café ’t Haantje aan de Daalseweg, zullen op 30 juni opnames gemaakt worden. Het café is ideaal voor de film. De inrichting en de uitstraling van het café lenen zich uitermate goed voor de tijd waarin het boek zich afspeelt. Daarnaast zijn de straat, de ligging en de huizen rondom het café een perfect decor. Deze dag zal de straat vanwege de opnames ook worden afgezet.
Producent en scenario
Producent Alain de Levita van NL Film heeft samen met Sytze van der Laan van Nanook Entertainment ongeveer acht jaar aan het filmscenario gewerkt. Zij zijn erg enthousiast dat ze de film nu daadwerkelijk kunnen gaan draaien. De film wordt geregisseerd door Ben Sombogaart, bekend van De Tweeling en De Storm, en het scenario is door Hugo Heinen gemaakt. Begin 2016 moet de film in de Nederlandse bioscopen te zien zijn.
 
 

Dit bericht delen:

Advertenties
Sale juli 2024Sale juli 2024