Nieuwe tunnel bij station Lent vanaf morgen open

Van onze redactie
11 juni 2015
De nieuwe fiets- en voetgangerstunnel bij station Nijmegen Lent wordt morgen in gebruik genomen. Fietsers en voetgangers kunnen vanaf dan weer ongehinderd van het oostelijke naar het westelijke deel van Lent reizen.
De tunnel onder de Prins Mauritssingel verbindt het Hertog Eduardplein, voor station Nijmegen Lent, met de Laauwikstraat. Het gebied bij de uitgang van de tunnel aan de oostzijde is heringericht; de voormalige opgang van de Lentse Lus is afgegraven en er is een rotonde aangelegd. In dit deel is ruimte gereserveerd voor 5 woningen. In de tunnel zijn in betonplaten historische afbeeldingen van Lent verwerkt. Aannemer Van Boekel Zeeland is verantwoordelijk voor de realisatie van de tunnel.
Officiële opening
Met de ingebruikname van de fietsers- en voetgangerstunnel krijgt Lent weer de ongelijkvloerse oversteek terug die met de sloop van de Lentse Lus in 2013 verdween. De oversteek over de Prins Mauritssingel bij het Witte Huis, waar fietsers en voetgangers sinds de sluiting van de Lentse Lus op waren aangewezen, wordt opgeheven. De officiële opening van de tunnel staat gepland op 16 juli, de oplevering in het najaar. In de komende weken wordt de tunnel verder afgebouwd. In het najaar worden in het gebied rond de tunnel nog bomen aangeplant.
Knoop Lent
De tunnel is onderdeel van het RijnWaalpad, de snelfietsroute tussen Nijmegen en Arnhem. Stadsregio Arnhem Nijmegen en Provincie Gelderland subsidiëren de bouw van de tunnel. Met de realisatie van de tunnel zijn alle geplande infrastructurele projecten in Knoop Lent afgerond. De bouw van hotel Van der Valk aan het Hertog Eduardplein wordt naar verwachting in mei 2016 afgerond.
Ongehinderd en veilig oversteken
Harriët Tiemens wethouder van mobiliteit: 'De nieuwe fiets- en voetgangerstunnel is belangrijk voor Lent. De doorstroming van het verkeer verbetert omdat auto’s niet meer hoeven te stoppen voor langzamer verkeer en ook fietsers en voetgangers kunnen ongehinderd en veilig oversteken. Ik vind het ook bijzonder dat de historische afbeeldingen van Lent op de tunnelwand in overleg met wijkbewoners zijn gekozen. Dat geeft de tunnel een echt Lents tintje.'    
 

Dit bericht delen:

Advertenties
Sale juli 2024Sale juli 2024