Zilveren waalbrugspeld voor Koos Zegers

Van onze redactie
6 juni 2015
De burgemeester heeft vanmiddag de Zilveren waalbrugspeld uitgereikt aan Koos Zegers (80) op sportpark De Dennen tijdens het Koos Zegers jeugdtoernooi. Hij kreeg de onderscheiding voor zijn verdiensten voor Quick 1888.
De heer Zegers is bijna 50 jaar lid van de vereniging. In allerlei functies is hij actief en zeer betrokken geweest. Zo is hij 35 jaar leider geweest van het eerste team van Quick en de A-1-jeugd. Hele generaties Nijmeegse voetballers zijn met hem opgegroeid en hebben een bijzondere band met hem opgebouwd. Nog steeds is hij  zeer actief als supporter bij thuis- en uitwedstrijden van Quick 1 en ondanks zijn hoge leeftijd regelmatig aanwezig op zaterdag, om de verrichtingen van de aanstormende jeugd te aanschouwen. Zijn betrokkenheid bij de jeugdafdeling heeft er onder andere toe geleid dat vanuit jeugdleden het initiatief is ontstaan jaarlijks het Koos Zegerstoernooi te organiseren. Ook bestuurlijk heeft Koos zijn sporen achter gelaten. In totaal was hij 25 jaar penningmeester voor de voetbal- en cricketafdeling van de club (resp. 15 en 10 jaar).
KNVB scheidsrechters
De heer Zegers ontvangt al 45 jaar op zaterdag en zondag de KNVB-scheidsrechters en begeleidt hen waar nodig. Scheidsrechters die hem respecteren. Maar ook andersom. Hij wil geen kritiek op welke scheidsrechter dan ook horen. Dat hoort bij een goede ontvangst en omgang met elkaar. Dat “proces” bewaakt  hij uitstekend. En de afgelopen tien jaar ontvangt hij daarnaast ook de besturen van de tegenstanders van Quick 1 wanneer er op zondag thuis wordt gespeeld. In goede, maar zeker ook in mindere tijden is hij steeds aanwezig en een herkenbaar baken voor zowel reünisten als de jongste jeugdleden. Hij heeft een grote bijdrage geleverd aan Quick1888 en aan het voetbal in de regio Nijmegen.
 

Dit bericht delen:

Advertenties