Column Erik Claus 'NEC supporters'

Van onze redactie
7 juni 2015
Vandaag ga ik me sterk maken voor de supporters van NEC. Dit naar aanleiding van verschillende stukken die ik de afgelopen weken heb gelezen op internet en Facebook. Ik moet zeggen dat de clubleiding van NEC wel slecht met haar eigen supporters omgaat.
Op de eerste plaats vind ik het heel raar dat een club die net gepromoveerd is naar de hoogste divisie maar meteen de prijs van de seizoenskaarten met 30% verhoogt. Sorry NEC, dat is gewoon niet slim, de supporters waren er toen jullie in 1e divisie speelden, ze steunden jullie als club en ik weet van verschillende mensen dat het afgelopen jaar pijn heeft gedaan. En nu spelen jullie weer een stapje hoger en moeten uitgerekend de trouwe supporters de prijs betalen.
NEC, jullie hadden het eerste jaar misschien een verhoging kunnen invoeren van 10% en tweede en derde jaar nog een keer een verhoging van 10%. Dat was een stuk vriendelijker geweest voor de supporters. Eigenlijk hadden de  mensen die vorig jaar een seizoenskaart hadden, deze dit jaar voor dezelfde prijs moeten krijgen, als beloning voor het feit dat ze trouw zijn gebleven.
Supporters zijn het belangrijkste van een club. Of het nu een voetbalclub of schaakclub is. Supporters zorgen voor de sfeer in stadion, supporters kopen de kleding om maar eens iets te noemen.
Ik kan me niet voorstellen dat de spelers graag voor een lege tribune willen spelen. Iedere voetballer wil toch liefst in een stadium als Camp Nou spelen, waar 100.000 mensen op de tribune zitten om hun ploeg aan te moedigen? Hoe meer supporters er zijn, hoe meer de club leeft.
Dan even over de stadionverboden die zijn uitgedeeld naar aanleiding van gedrag tijdens de kampioenswedstrijd tegen Sparta. Iedereen weet dat je niet op het veld mag komen. Dat je die mensen ook meteen een stadionverbod moet geven, ben ik het ook mee eens. Maar het is toch van de gekke dat NEC nu ook mensen een stadionverbod van 9 maanden geeft omdat ze op de muur zaten of tussen de muur en reclameborden stonden. De clubleiding van NEC moet trots zijn dat maar een handjevol supporters echt op veld waren en dat rest netjes achter die reclameborden bleef. Laten we eerlijk zijn, dat is echt wel eens anders geweest in het verleden. De clubleiding van NEC moet zich toch meer in schoenen van de supporters plaatsen. Juist op dat moment, het moment dat NEC kampioen werd en terugkeerde naar de eredivisie, kwam alle liefde, vreugde en verdriet eruit van het afgelopen jaar, de liefde die men heeft voor NEC. En ik vind dat juist de clubleiding daar wel met wat meer coulance mee mag omgaan.
De clubleiding mag wel laten zien dat ze van hun supporters houden en niet iedere keer alles afstraffen, je mag best wel eens iets door je vingers zien. Geef de supporters het gevoel dat ze van waarde zijn voor NEC, want dat laat de clubleiding nu niet echt zien.
Draai die stadionverboden van 9 maanden terug, geeft ze geld voor vuurwerk want vuurwerk hoort er gewoon bij, lekker veel sfeer maken in ons mooie stadion De Goffert.
Ik wens NEC en alle supporters van NEC een super seizoen toe en misschien kom ik wel eens kijken, wie weet!
Fijne zondag!
Erik Claus
Erik Claus is ervaringsdeskundige Maatschappelijke Opvang, auteur, vader van Mike en Lucas en de geliefde van Simone.

Dit bericht delen:

Advertenties