Basisschool De Dukendonck strijdt voor districtskampioenschap schoolvoetbal

Van onze redactie
6 juni 2015
Na het behalen van het 'Kampioenschap schoolvoetbal jongens' van de regio Gelderland-Zuid op 27 mei gaan de jongens uit groep 7/8 van basisschool De Dukendonck uit Tolhuis op voor het kampioenschap van het district Oost-Nederland.
Vandaag zullen ze op de KNVB Jeugdvoetbaldag 2015 in de districtsfinales strijden voor het kampioenschap. Dit vindt plaats op het Sportpark Norschoten in Barneveld. Deze dag is de jaarlijkse afsluiting van het KNVB voetbalseizoen voor jeugd. Om 9.30 uur begint de strijd van de halve finale tegen de jongens van basisschool De Vlieger uit Zutphen.  De andere halve finale wordt gespeeld tussen jongens van De Zevenster uit Denekamp en de Beatrixschool uit Ermelo.
Kansen
De leerkracht en trainer van het schoolteam vertelt:  ‘De kansen op het kampioenschap van Oost-Nederland zijn moeilijk in te schatten. Wel zijn we natuurlijk de kampioen van de regio Gelderland-Zuid geworden. Dus zijn er kansen, maar plezier in sport en spel is het allerbelangrijkste.’
Het team dat het kampioenschap van district Oost-Nederland wint mag op voor het Nederlandse Kampioenschap Schoolvoetbal op 17 juni. Deze wedstrijden worden op het KNVB Sportcentrum in Zeist gespeeld.
 
 

Dit bericht delen:

Advertenties