Ernest Faber nieuwe trainer N.E.C.

Van onze redactie
5 juni 2015
Na het vertrek van Ruud Brood, moest N.E.C. op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. De club sloeg daadkrachtig toe en legde vlot Ernest Faber vast als coach.
"Ik ben trots en blij om hier te mogen werken", vertelt Faber. "Het voelt een beetje als thuiskomen, omdat ik hier in 1990 mijn debuut heb gemaakt. De club past bij mij en onze visies sluiten heel nauw op elkaar aan. Hard werken en discipline, waar ik zelf voor sta, zit er hier al goed in. Daarom was er gelijk een goede klik en daarbij vaar ik goed bij de wens om spelers te ontwikkelen. Al die puzzelstukjes bij elkaar, maakten het voor mij makkelijk om voor N.E.C. te kiezen. Dit is gewoon de beste match."
Twee seizoenen
Faber tekent bij N.E.C. een contract voor twee seizoenen. In die tijd moet hij N.E.C. in de Eredivisie zien te houden en tegelijkertijd door ontwikkeling van talenten weer een stap omhoog maken met de club. Daarbij hoopt hij het successeizoen in de Jupiler League te kunnen gebruiken. "Natuurlijk komt de club weer in een nieuwe competitie. Er wordt anders gevoetbald en er wordt net even wat meer gevraagd van de spelers, maar de 'flow' is nu aanwezig. Iedereen zit nog in een positieve sfeer na het kampioenschap en die basis moeten we gebruiken om volgend seizoen wederom met positief voetbal en uitgaande van eigen kracht resultaat te boeken. Want ontwikkelen is ook presteren. Uiteindelijk is in het voetbal het resultaat het belangrijkste. Hopelijk kunnen we straks in de eerste wedstrijden van het seizoen gelijk wat neerzetten, want dat is het halve werk. In de komende weken heb ik nu mooi de tijd om met de spelers te spreken, om ze duidelijk te maken wat we van elkaar kunnen verwachten en welke weg we in gaan slaan."
Hetzelfde profiel
Directeur Bart van Ingen is vanzelfsprekend blij dat Faber voor N.E.C. heeft gekozen. Volgens Van Ingen was de trainer al snel in beeld om Brood in Nijmegen op te volgen. "Vanaf het moment dat Ruud aangaf weg te willen, zijn we direct omgeschakeld. Voordeel voor ons was dat het profiel er al lag, alleen moesten we nu op zoek naar een andere invulling. Daarvoor hebben we een lijstje van tien namen opgesteld en van daaruit zijn we snel met Faber in conclaaf gegaan over een dienstverband. Hij heeft al laten zien talenten te kunnen ontwikkelen, heeft ervaring met werken in de eredivisie en heeft ook affiniteit met de club door het seizoen dat hij hier in het verleden heeft gespeeld. De klik was ook gelijk goed en dan kom je er vrij snel uit met elkaar."
Selectie
Van Ingen hoopt dat N.E.C. onder Faber binnen twee jaar een uitdager voor het linkerrijtje kan zijn, al waarschuwt hij voor al te hoge verwachtingen in het eerste seizoen na het succesjaar in de Jupiler League. "Iedereen die denkt dat wij zomaar de Eredivisie inwandelen en het linkerrijtje invliegen, moet misschien toch even afgeremd worden. Het is nog steeds niet makkelijk en we zetten nog altijd de tering naar de nering. We zullen de komende tijd een basis moeten leggen om ons te handhaven, zo simpel is het. Alles daarboven is mooi meegenomen en daarna kunnen we weer een stapje verder omhoog kijken. Het is niet voor niets dat het wat langer duurt voor de selectie weer is aangevuld. We zoeken vooral naar transfervrije spelers, bij voorkeur Nederlandstalig, die binnen onze visie en het salarishuis passen. Dat kost gewoon tijd, maar ik ben ervan overtuigd dat we nog voor de eerste training een aantal nieuwe spelers kunnen presteren."
 
 

Dit bericht delen:

Advertenties