Sporters Special Olympics dagen Nijmegen uit VIDEO

Van onze redactie Woensdag 03 Juni 2015

Sporters met een verstandelijke beperking hebben vanmiddag op de Grote Markt voorbijgangers uitgedaagd tot sportieve ‘challenges’. Dit om te laten zien dat zij zich voorbereiden op de Regionale Spelen van 2015 en een ultiem doel voor ogen hebben, namelijk: de Nationale Spelen in 2016. Presentator van deze sportieve middag was Erik Strijbosch,-tennisser en ambassadeur van Special Olympics. De challenge is een initiatief van studenten van de Hogeschool Arnhem Nijmegen in opdracht van de Stichting Special Olympics Nationale Spelen (SONS) 2016. De stunt werd bijgewoond door wethouder Helmer-Englebert van Sport.

Voorbijgangers werden uitgedaagd om een challenge aan te gaan, waarbij  onder meer het scorend vermogen werd getest door doelschieten op een wand met gaten. Met de challenges wil de Special Olympics laten zien dat mensen met een verstandelijke beperking zeer goed in staat zijn om sportieve doelen te stellen en hier naartoe te werken.
Gezond leven en bewegen
Op de Grote Markt werden voorbijgangers ook gevraagd naar hun persoonlijke doel op het gebied van gezond leven en bewegen. Deze persoonlijke doelen van Nijmegenaren werden op een grote wand verzameld. De Nationale Spelen worden gehouden in Nijmegen, Groesbeek en Wijchen op 1,2 en 3 juli 2016. De Stichting SONS 2016 streeft ernaar de bekendheid met en betrokkenheid bij dit bijzondere sportevenement te vergroten.  Met de play-off ‘ Je wint al als je meedoet’ wil de stichting special Olympics niet alleen sporters maar ook vrijwilligers, supporters en sponsoren aan zich binden om de Nationale Spelen volgend jaar tot een groot succes te maken. 
 


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 0624322422. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reacties (1)

Geplaatst op 05-06-2015 om 10:45 door Lex Fauser
De Special Olympics in 2016 in Nijmegen e.o. zijn mij al bekend. Als het goed is voetbal ik met mijn overige G-teamgenoten van V.V. Union in Malden/Nijmegen mee met deze Special Olympics.
En voetbalt mijn team ook al mee met het voortoernooi van deze Special Olympics op zaterdag 27 juni 2015 in Woezik/Wijchen.
Een zeer goed initiatief en ik weet als mede sporter met een beperking dat deze sporters uitstekend goed kunnen sporten en hun doelen hierin kunnen nastreven en behalen hoor!

Met vriendelijk groet,
Lex Fauser
Voetbalspeler G-team bij V.V. Union.Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.