Inloophuis voor mensen met kanker en hun naasten officieel geopend VIDEO

Van onze redactie Zaterdag 30 Mei 2015
Vanmiddag heeft burgemeester Bruls de deuren van het Marikenhuis officieel geopend. Het Marikenhuis, aan de Slotemaker de Bruineweg 163, is een ontmoetingsplek voor mensen die geconfronteerd worden of zijn met kanker, voor (ex-) patiënten en hun naasten. Alle activiteiten binnen het inloophuis hebben tot doel een bijdrage te leveren aan het sociaal, lichamelijk en psychisch welbevinden van de gasten. Het gebouw in de Goffertbuurt heeft een grondige opknapbeurt ondergaan zodat de bezoekers straks in een mooie en gezonde omgeving worden ontvangen. De opening is een onderdeel van de open dag.

De hele middag kon er worden deelgenomen aan activiteiten die een beeld geven van het aanbod van het Marikenhuis. Er waren informatiestands van onder andere Stichting Olijf, Prostaatkankerstichting en Still looking good. Daarnaast vertelden drie ervaringsdeskundigen, Leo Preusting, Anke van Haften en Paul Goderis, over hun ziekteproces. Ook was er een optreden van Mariken van Nimweghen en waren vertegenwoordigers van zorg- en welzijnsorganisaties zoals Radboudumc en de huisartsenorganisatie aanwezig.
Kijk voor meer informatie op de website van het Marikenhuis.


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 024-3229922. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reacties (1)

Geplaatst op 31-05-2015 om 15:53 door Wil Bleeker
Prachtig! Mooi filmpje en wat een goeie aanpak! Fijn dat er al zoveel vrijwilligers zijn! Ben een beetje overdonderd, ik ontving net de video. Ik ken Yvonne persoonlijk en ben hier erg blij mee. Héél veel succes met dit mooie werk. 🌹Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.