School voor special onderwijs Kristallis wint sportprijs

Van onze redactie Woensdag 20 Mei 2015

Vandaag hebben Lori Peeters en Nathan Robben, twee docenten van de school Kristallis, door de Gelderse Sport Federatie (GSF) een prijs uitgereikt gekregen voor 'de leukste sportieve video'. In de video is te zien hoe zij in 5 minuten honderden keren touwtje springen, waarbij gymleraar Nathan Robben het indrukwekkende aantal van 671 sprongen maakt. In de aula van de middelbare school ontvingen zij uit de handen van GSF directrice Tjienta van Pelt een beker en een prijzenpakket ter waarde van 250 euro.

Ieder jaar in aanloop naar de Nationale Sportweek zoekt de GSF door middel van een wedstrijd de fitste leerkrachten van Gelderland. Dit jaar deed een recordaantal van ruim 300 leerkrachten mee aan deze sportieve competitie.  Alle basisscholen kregen dit jaar een deelnamepakket om mee te doen, waarbij de opdracht dit jaar was zo vaak mogelijk touwtjepringen in vijf minuten. 
Unieke video
Kristalis is een school voor speciaal onderwijs dat officieel onder de wet primair onderwijs valt, maar waar jongeren onderwijs volgen in de leeftijd van 12 tot 18 jaar. Zodoende kreeg ook locatie H400 van Kristallis een deelnemerspakket opgestuurd. De twee docenten gingen hier enthousiast mee aan de slag, maar werden doordat Kristallis geen basisschool is na het insturen van de video uitgesloten van deelname. GSF was echter zo verrast door het leuke filmpje en het enthousiasme van de docenten, dat zij besloten alsnog een prijs uit te reiken voor de recordpoging en de unieke video. Ook besloten zij deze prijs voortaan jaarlijks uit te reiken.  

 


Reacties (1)

Geplaatst op 20-05-2015 om 23:00 door Barbara Kersten
Wat een mooi en prettig leesbaar bericht! De foto's getuigen van een professionele, verrassende en spontane blik welke ook Kristallis als school voor speciaal onderwijs vertegenwoordigt en uitstraalt. De prestatie en presentatie van twee collega' s (zie link YouTube) zijn zo aanstekelijk, echt en motiverend dat dit direct en indirect zijn weerslag zal hebben op alle leerlingen van deze school. Ik proef de humor en de lach die m.n. voor deze leerlingen en voor allen die werkzaam zijn op deze school, als een hart onder de riem moet voelen en onontbeerlijk. Geluk gewenst Kristallis, geluk gewenst Nathan en Lori. De beker met grote oren moet maar een centrale plek in de hal krijgen. Als identificatie van jullie leerlingen op zoek naar .............
De sportfederatie Gelderland zette haar beste beentje voor door behalve de genoemde beker ook praktische ondersteuning en stimulansen te bieden in de vorm van sport- en sportmateriaal. Bravo!
Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.