Homojongerenorganisatie Dito! organiseert voor zevende jaar op rij de Roze Week op de Campus

Van onze redactie
15 mei 2015
Van 18 mei tot en met 23 mei 2015 worden op de campus van de Radboud Universiteit en de HAN Nijmegen diverse activiteiten georganiseerd om de zichtbaarheid van seksuele diversiteit onder studenten en medewerkers te vergroten. Het thema van dit jaar is: €œThink Pink, Dare you?!€.
Hiermee wil Dito! de studenten uitdagen om het roze thema bespreekbaar te maken op de campus. Sander Verschooten, voorzitter van Homojongerenorganisatie Dito!, vindt het belangrijk dat de Roze Week op de Campus dit jaar weer plaatsvindt. ‘Na zes eerdere edities is de Roze Week nog steeds hard nodig op de Campus en daarom zullen we ook dit jaar weer de hele campus in regenboogstijl aankleden, om aandacht te vragen voor seksuele diversiteit. Het is voor veel lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender (LHBT) studenten nog altijd lastig om uit de kast te komen bij hun medestudenten. Daarom staat dit jaar het thema ‘Think Pink, Dare you?! centraal, waarmee we het bewustzijn van bij studenten en medewerkers willen vergroten en ze ook willen laten zien dat thema’s die voor een hetero student de normaalste zaak van de wereld zijn, zoals je partner zoenen of hand in hand lopen, voor een LHBT student een spannender onderwerp kan zijn.’
Mooi statement
‘We zien dat studenten het uit de kast komen als meest moeilijk ervaren bij studentenverenigingen en disputen, sportverenigingen en tijdens hun introductieperiode. In het algemeen blijken de reacties achteraf positief te zijn, maar blijken jongeren soms jarenlang niet de ruimte te voelen uit te kunnen komen voor hun gevoelens. En dat terwijl vaak het grootste deel van hun sociale leven plaats vindt bij deze verenigingen. Het is daarom ook een mooi statement dat er dit jaar bijvoorbeeld een Gender in de Blender feest georganiseerd wordt in samenwerking met studentenvereniging Carolus Magnus en ook in het sportcentrum is dit jaar een roze ZumbaBom te volgen. Klapper van de week zal de ‘Gay in de Media’ avond op maandag zijn waarbij onder andere Ron Link, bekend van de musical Tarzan, zal vertellen hoe het is om als homoseksuele BN’er door het leven te gaan.’
30-jarig bestaan Dito!
Dit jaar is het programma van de Roze Week op de Campus extra speciaal in verband met het 30-jarig jubileum van Dito! Hiermee is Dito! de oudste homojongerenorganisatie van Nederland en vinden er het gehele jaar speciale jubileumactiviteiten plaats, waar de Roze Week er één van is.
De Roze Week op de Campus wordt geopend op maandag 18 mei om 12:30 op het Erasmusplein van de RU en om 14.00 in het hoofdgebouw van de HAN aan de Kapittelweg 33.
Kijk voor meer informatie op de website van Dito!

 

Dit bericht delen:

Advertenties