Creatief Centrum Tolhuis heropend

Van onze redactie Vrijdag 10 April 2015

Na de brand in de nacht van 13 op 14 december 2014, vermoedelijk ontstaan door naar binnen gegooid vuurwerk, was het pand van het Creatief Centrum Nijmegen-Zuid ernstig beschadigd en was een enorme ravage ontstaan. Hierdoor was het pand enkele maanden onbruikbaar. De afgelopen maanden hebben allerlei instanties, werklieden en vrijwilligers hard gewerkt om het oude pand in zijn glorie te doen herrijzen en vanmiddag is het pand door wethouder Ben van Hees op feestelijke wijze officieel heropend.

Vanaf 19 januari waren cursisten weer in de gelegenheid om bij het Creatief Centrum lessen te volgen, maar het was allemaal erg behelpen. Zo had het pand had maar 2 lokalen tot zijn beschikking en moest  regelmatig gebruik worden gemaakt van 2 gehuurde lokalen. Daarnaast was er slechts één toilet en geen kantine.
Vol enthousiasme
Dit was voor de zeer betrokken vrijwilligers en cursisten echter geen reden om weg te blijven, in tegendeel, zij hebben vol enthousiasme meegedacht over hoe het vernieuwde pand er uit moest komen te zien en zelf ook de handen uit de mouwen gestoken. Zo hebben zij onder andere geholpen met het leggen van de leidingen, schoonmaken en hebben zij in de houtwerkplaats zelf opbergkasten gemaakt. Dit heeft de onderlinge band dan ook versterkt. 'We zijn allemaal erg geschrokken van de brand en de periode daarna was druk en heftig, maar door de nasleep van de brand en het verbouwen zijn zowel de vrijwilligers als de deelnemers een hele hechte club geworden', aldus voorzitter Gerard Zweers.
Passen en meten
Tijdens de verbouwing zijn alle plafonds en twee lokalen volledig vernieuwd. Daarnaast is er een nieuwe toiletgroep en een nieuwe ontmoetingsruimte met een keuken en een bar. De wens dat er overal dubbel glas zou komen en in de ontmoetingsruimte luchtkoepels, is ook ingewilligd. Het bestuur van het Creatief Centrum is dan ook erg tevreden over het eindresultaat. 'Het was de afgelopen periode erg behelpen en veel passen en meten. Zowel wij als bestuur als de vrijwilligers zijn blij dat de verbouwing nu klaar is en erg blij met hoe het Creatief Centrum er nu uitziet.'

Verslaggeving: Denise Eigenbrood
 


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.