Buurtrangers winnen Wijkenfestival

Van onze redactie
24 november 2013
Het Wijkenfestival is gewonnen door de Buurtrangers uit het Willemskwartier. Van de circa 70 deelnemers werden zij door de publieksstemmers vandaag in het Goffertstadion als beste verkozen.
Het wijkenfestival biedt een podium aan al die Nijmegenaren met hart voor hun buurt. Diverse initiatieven presenteerden zich vandaag: van het maken van speelplekken, moestuinen tot het organiseren van een huiskamerrestaurant. Over het uitlenen van boeken of het in contact brengen van buurtbewoners via social media, vanalles was er te vinden. Ook waren er diverse workshops

Wethouder Turgay Tankir: “Al deze initiatiefrijke mensen hebben iets voor elkaar gekregen. Vaak door hun eigen gedrevenheid en met hulp van andere buren, de gemeente, een woningcorporatie of ondernemers in de buurt.
Als wethouder van Wijken heb ik de afgelopen jaren veel zien opbloeien en de energie gezien waarmee mensen elkaar inspireren. Dat vraagt een andere opstelling van de gemeente, bijvoorbeeld door soepeler om te gaan met regels en door vooral te kijken hoe ideeen écht uitgevoerd kunnen worden.”

De prijs die zij gewonnen hebben zijn filmopnames van hun activiteit.


Dit bericht delen:

Advertenties