Herdenking V1 bominslag Waterkwartier 1945 VIDEO

Van onze redactie Woensdag 18 Februari 2015
Vandaag is het 70 jaar geleden dat op de hoek Biezenstraat – Waterstraat in het Nijmeegse Waterkwartier een Duitse V1-bom insloeg en zorgde voor de verwoesting en zware beschadiging van 26 woningen. Vier burgers overleefden de ramp niet en vele anderen raakten gewond op en rondom de plek van de inslag.

Vijf jaar geleden werd op initiatief van de in 2013 overleden Anton Ruijters een plaquette onthuld ter herinnering aan de slachtoffers.
Jaarlijks vindt een zogenaamde stille herdenking plaats, maar dit jaar is er weer een officiële herdenking gehouden.
De herdenking is georganiseerd voor Ronald Ruiters, zoon van initiatiefnemer Anton Ruijters, en begon met een openingswoord door burgemeester Bruls.
Daarnaast kwamen onder andere Bart Janssen, schrijver van het boek 'De pijn die blijft' en onderzoeker naar oorlogsdoden Nijmegen 1940-1945, en een oud-bewoner van de Biezenstraat aan het woord.
De herdenkingsbijeenkomst werd afgesloten met 1 minuut stilte en een bloemlegging.


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 024-3229922. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.