Kerstmake-over voor bewoners MFC VIDEO

Van onze redactie Woensdag 24 December 2014
Bijna kerst en iedereen wil er op zijn ‘kerstbest’ uitzien. Zo ook de bewoners en bezoekers van het MFC van Iriszorg. De inzet van vrijwilligers en persoonlijk begeleiders en donaties van sponsors maakten samen een nieuwe look voor de bewoners van het MFC mogelijk.

Gistermiddag was het een gezellige drukte in het MFC, de opvanglocatie van Iriszorg in de Van Schevichavenstraat. De ruimte was sfeervol ingericht met kerstversieringen. Tegen drieën stond in de dagopvangruimte een tafel klaar met daarop kappersattributen, haarverf in diverse kleuren en make-upspulletjes. De tafels erachter lagen vol kleding, broeken, jasjes, truien en blouses. Dit werd allemaal verzameld door personeel en vrijwilligers die bij deze bijzondere dag betrokken zijn.
De bewoners van het MFC hadden de mogelijkheid om een gehele make-over te laten doen. Haren knippen en verven, make-up, nagels stylen en nieuwe kleding uitzoeken. Aansluitend konden de bewoners genieten van een warme maaltijd beschikbaar gesteld door het maaltijdservicebedrijf Foodconnect.
Eigen appartement 
Het MFC is bedoeld voor inwoners van Nijmegen zonder woonruimte, die chronisch verslaafd zijn. In het MFC wonen 37 mensen in hun eigen appartement met de bescherming en hulp van IrisZorg. Er zijn ook slaapzalen waar 20 mensen voor korte- of langere tijd de nachten kunnen doorbrengen. Op de begane grond is de dagopvang voor mensen zonder woon- en verblijfplaats en voor 6 euro per dag kunnen zij rekenen op een warm verblijf en drie maaltijden. Ook is er de mogelijkheid om kleding te wassen en wanneer nodig krijgen zij advies of medische hulp. In de wintermaanden kunnen extra slaapplaatsen worden gecreëerd zodat zo min mogelijk mensen buiten moeten slapen terwijl het te koud is.
 
 
 
 


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 024-3229922. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reacties (1)

Geplaatst op 29-12-2014 om 16:15 door Rene Doorn
Ik vond het een mooi initiatief. Deze mensen leven van dag tot dag. Zelf woon ik op de Tarweweg "Leger des Heils" dat vind ik op zich wel een goede plaats. Er wordt daar weinig aan dit soort dingen gedaan. Tot oktober heb ik in de cliëntenraad gezeten na 3 jaar trouwe dienst er ook afgedankt.Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.