Hulpmiddelen voor brandweer verscheept

Van onze redactie
21 november 2013
Ambulanceverpleegkundige Rob van Klaveren en brandweerman Otto van Steenis van Hulpverlening Sin Fronteras hebben gister hun container met hulpgoederen ingeladen voor verscheping. De spullen zijn bestemd voor de brandweer in Masaya,Nicaragua. De brandweer van Utrecht en Diemen hebben zich ondertussen ook aangesloten, zij hebben een stedenband met León en Nandaime en zo is de inzameling gecombineerd.

De container met zeer uiteenlopende (medische) hulpmiddelen moet een paar dagen voor oud en nieuw in de haven van Honduras aankomen. 

Inmiddels is de brandweer behoorlijk geprofessionaliseerd en daarom ligt deze keer de nadruk op de medische hulpmiddelen."De brandweer rijdt ook ambulance daar, helaas zijn er ook daarvoor weinig middelen voorhanden. Nekkragen, wervelplanken, scharen: aan alles is er een tekort". Daarom reist dez keer ook Rob mee om het gebruik van de redmiddelen uit te leggen.

Barbara, de partner van Otto, gaat ook mee. Zij is leerkracht op de Nijmeegse St. Maartensschool. Daar werden speciale kinderfietsen afgeschreven waar ze op de school voor gehandicapte kinderen in Masaya dolblij mee zullen zijn. Barbara heeft nog meer kleine schoolspullen en spelletjes ingezameld voor de school en die zijn nu ook meegezonden.

De inzamelingen zijn in de loop der jaren overgegaan in een persoonlijk aktie van de twee heren. De gemeente heeft zich teruggetrokken en sponsort niet meer. De financiele middelen voor de verzending werd door de Stichting Stedenband Nijmegen-Masaya verschaft maar de verzending is dit keer duurder uitgevallen. Er is nog niet voldoende geld voor de tickets en ook voor reparatiekosten ter plaatse van eerder geschonken middelen is nog geen budget.

De bedoeling is dat het gezelschap in mei 2014 vertrekt. Joost Bodewes, ICT medewerker bij de gemeente Nijmegen ("nu nog wel, ik ga 1 december met pensioen") reist ook mee met zijn digitale kennis.

Wilt u het gezelschap financieel steunen dan kan dat via de SSNM. Wellicht goed om te weten dat deze stichting een ANBI keurmerk heeft en dus belastingaftrekbaar is.



Kijk voor meer infomatie op:


http://www.facebook.com/hsf2014    voor Hulpverlening Sin Fronteras

of op

https://www.facebook.com/#!/pages/Project-Melania-Lacayo-Masaya/533435373406679?fref=ts

voor het schoolproject


Dit bericht delen:

Advertenties