Nijmegen Toen en Nu

Van onze redactie Zondag 14 December 2014
Tot het jaar 1972 stond op de Groenestraat, ter hoogte van de Guido Gezellestraat en de Moeflonstraat, de chocoladefabriek van Van Dungen. De chocoladegeur kwam, volgens degenen die het zich kunnen herinneren, je al enige straten verder tegemoet. In de fabriek werden de bekende 'Mekka'-repen en de wereldberoemde Jamaicaanse rumbonen gefabriceerd.

Paul van den Dungen, met commerciële versterking van Piet Stuyt, had het koekbakkersbedrijf van zijn vader rond 1922 uitgebouwd tot een chocoladefabriek. Rond die tijd werd er gestart met de bouw van de fabriek aan de Groenestraat. Na de dood van Paul van den Dungen in 1922 werd Stuyt algemeen directeur en dat is hij tot aan zijn dood in 1957 gebleven.
In de jaren dertig had het bedrijf ongeveer 200 werknemers. In 1943 werd de fabricage van chocolade op last van de Duitsers volledig gestaakt. Na de oorlog brak er gelukkig een bloeiende periode aan, wat vooral te danken was aan de productenexport naar Amerika.
In 1972 werd het bedrijf verkocht aan Kwatta en ging de volledige productie naar Breda. In 1977 kocht de gemeente het terrein voor de bouw van 76 woningen.  

Bron oude foto: Regionaal Archief Nijmegen
 
 


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 024-3229922. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reacties (1)

Geplaatst op 14-12-2014 om 13:04 door Carel Jansen
En de Alom bekende Rumbonen kwam er iedere dag langs om naar de school op de Goffert te gasnReageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.