Cafe Jos wint Whisky Award 2013

Van onze redactie
16 november 2013
Gisteravond mocht Meesterschenkerij Café Jos de ‘Scotch Single Malt Whisky Award 2013’, in de vorm van een mooi schild voor aan de muur, in ontvangst nemen. De uitreiking vond plaats in de Grote Kerk in Den Haag.

Martien Evers, die met zijn vrouw en dochters het café runt, vertelt wat het concept is waarmee zij de prijs in de wacht wisten te slepen. ‘Wij bieden menu’s aan van diverse gedestilleerde dranken waaronder dus ook een whiskymenu. Daarin kun je 6 van onze 160 a 170 whisky’s proeven. In het menu wordt een kleinere hoeveelheid per glas geschonken, een mini proeverij dus. Dat heeft als voordeel dat het menu betaalbaarder is en dat en meer geproefd kan worden omdat anders het alcoholgehalte te snel stijgt.’ De menu’s hebben namen zoals “All about Bourbon”, “Van eenvoudig tot superblend”, “The Classic Malts of Scotland” of “Het grote Eilandenmenu” en “De houtrijpingsverschillen”.

Een wetenwaardigheidje is dat whisky de Schotse spelling is, in Canada en Ierland schrijft men whiskey.

Het is overigens niet de eerste keer dat het café in de prijzen valt. Zo stond het al 3 keer op de derde, 2 keer op de tweede en 1 keer op de eerste plaats in de Nederlandse Top 100 van de beste cafés. Volgende week volgt de uitslag op welke plaats Café Jos dit jaar in deze ranglijst is komen te staan.


Dit bericht delen:

Advertenties