Straatnaambord Truus Mastpark vandaag onthuld

Van onze redactie Maandag 10 November 2014
In het parkje aan de Van Beethovenstraat is vanmiddag Truus Mast herdacht. Het is vandaag precies 70 jaar geleden dat de 15-jarige medewerkster van het toenmalige zwembad Oost door een granaat om het leven kwam.

In aanwezigheid van locoburgemeester Renske Helmers-Englebert werd stil gestaan bij de ontberingen in Nijmegen tussen eind september 1944 en begin mei 1945. In het bijzonder werd de rol van zwembad Oost aangehaald dat in die tijd ook dienst deed als onderduikadres. In een korte toespraak benadrukte de locoburgemeester de waarde van het herdenken en sprak lovende woorden uit richting de initiatiefnemers.
Historische waarde
Oud CDA politicus Jaap Mooi heeft zich bij de sloop van zwembad Oost bijzonder ingezet voor het behoud van de historische waarde van de Van Beethovenstraat. Als 7-jarige jongen is hij ooggetuige geweest van de maanden dat Nijmegen frontstad was. Mede door zijn inspanningen heeft het parkje de naam Truus Mastpark gekregen. Locoburgemeester Helmers-Englebert onthulde plechtig het straatnaambordje van het Truus Mastpark. Hiermee wordt Truus Mast het symbool voor alle Nijmeegse burgerslachtoffers tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Verslaggeving: Willem Spang
 
 


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 024-3229922. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.