Miranda wint Nimweegs Dictee

Van onze redactie
16 november 2013
De vijftiende editie van het Nimweegs Dictee is gisteravond gewonnen door Miranda van Wageningen uit Nijmegen. Zij kreeg van burgemeester Bruls de 'Groadus van Nimwegen bokaal' uitgereikt.

Zoals altijd werd de wedstrijd georganiseerd door de Lions Club Nijmegen Keizer Karelstad. De quiz, dit jaar in een totaal andere, interactieve vorm gegoten, droeg de naam Kwis’t nie! Onder de hilarische leiding van Jan Roelofs en Ronald Migo kregen de kandidaten diverse vragen voorgeschoteld.

Kennis check

Er werd voor het eerst in koppels gespeeld. De kennis op het gebied van taal, actualiteit, BN-ers (Bekende Nijmegenaren) en geschiedenis werd getest. Diverse vragen werden ondersteund door animatiefilmpjes, gemaakt door studenten van de Hogeschool.

Stemkastjes

Door het gebruik van stemkastjes konden de antwoorden snel verwerkt worden en ook tussenstanden waren snel paraat. De drie beste koppels moesten ‘Al mot ik krupe’ zingen en het koppel dat als beste uit de bus kwam, speelde de uiteindelijke ‘battle’.

Onze verslaggeefster wint op punten

Onze eigen verslaggeefster Susan Huurman kwam op punten op de eerste plaats uit maar werd door de jury, onder leiding van nachtburgemeester Doro Krol, naar de 3e plaats verwezen. De twee vriendinnen en fervente bezoeksters van dit evenement, Pieta Bekers en Miranda van Wageningen vochten de battle uit, waarbij laatstgenoemde de hoofdprijs won.

De opbrengst van de avond, een slordige 3000 euro, word aan een Nijmeegs goed doel geschonken.


Dit bericht delen:

Advertenties