Excursie op 25 september: Van Akker tot Bakker - 'De molenaar'

Van onze redactie
13 september 2025

Altijd al willen weten waar streekbakkers het lokale graan vandaan halen? En hoe dit geteeld en verwerkt wordt? In de reeks van Akker tot Bakker gaan we op reis door de voedselketen en leren we hoe lokaal brood gemaakt wordt.

In deze tweede excursie gaan we op bezoek bij de Witte Molen. De molenaar neemt ons mee door de molen en vertelt alles over de verwerking van het graan.

Later dit jaar gaan we langs bij de bakker, die vertelt over de mogelijkheden en uitdagingen in de verwerking van lokaal graan. 

Wat gaan we doen?

  • Een rondleiding door de Witte Molen in Nijmegen
  • Uitleg over de verwerking van lokaal graan.
  • In gesprek: hoe brengen we lokaal graan terug op je bord?
  • Proef brood van lokale granen

25 september 2025 – 19:30u – 21:00u
Waar? De Witte Molen, 
Looimolenweg 17, 6542 JN Nijmegen
Deelname gratis - Vol = Vol
Inschrijven: www.destreekoptafel.nl/vatb


Dit bericht delen:

Advertenties