NEC 113e verjaardag

Van onze redactie
15 november 2013

Vandaag viert de Nijmegen Eendracht Combinatie viert haar 113e verjaardag. Guus Lodestijn, Anton Kuijper en Wouter van Lent richtten op 15 november 1900 voetbalclub Eendracht op dat later fuseerde met Nijmegen.

Vanaf de start van het betaalde voetbal in Nederland in 1954 is N.E.C. één van de clubs die professioneel actief is. Inmiddels is N.E.C. sinds 1994 onafgebroken actief op het hoogste niveau, de Eredivisie. De club kwalificeerde zich driemaal voor deelname aan een Europese bekercompetitie. De eerste keer was in 1983 waarbij N.E.C., toen gecoacht door Pim van de Meent, werd uitgeschakeld door FC Barcelona. De tweede keer was in 2003 toen N.E.C. onder leiding van Johan Neeskens na een 5e plaats Europees ging spelen en daarin werd uitgeschakeld door het Poolse Wisla Krakow. De derde kwalificatie kwam in het seizoen 2007-2008 tot stand. Toen werd het N.E.C. van trainer Mario Been in de derde ronde uitgeschakeld door HSV, na eerdere knappe zeges op o.a. Dinamo Boekarest, Spartak Moskou en Udinese.

In 1973, 1983, 1994 en 2000 heeft N.E.C. de finale bereikt van de KNVB bekercompetitie maar helaas zijn we er nog niet in geslaagd die beker te winnen.

Kantoren gesloten

In verband met de verjaardag zijn de kantoren van N.E.C. deze vrijdag gesloten vanaf 15.00 uur.

Iedere N.E.C.-supporter welkom op N.E.C.-kenner 2013 quiz

Vandaag organiseert stichting De Bloedkuul in samenwerking met N.E.C. de grote "N.E.C.-kenner 2013 quiz". Een avond waarin de geschiedenis van de club op een luchtige manier voorbij zal komen in beelden, geluiden en voorwerpen.

In groepen van 2/3 personen zullen op een pubquiz achtige wijze vragen beantwoord worden en uiteindelijk zal één groepje over blijven dat zich een jaar lang N.E.C.-kenner mag noemen. Er zullen ook "prominenten" teams meedoen, zoals teams van N.E.C. zelf en oud-spelers.  De presentatie zal in handen zijn van Jochem van Gelder.

Vanavond vanaf 19.30 uur is iedereen welkom in de Jupiler Lounge in het Goffertstadion.


Dit bericht delen:

Advertenties