Vijftiende Nimweegs Dictee

Van onze redactie
15 november 2013
Voor de vijftiende keer verzorgt de Lions Club Nijmegen Keizer Karelstad, het inmiddels befaamde Nimweegs Dictee, waar burgers en bekende Nijmegenaren strijden om de ‘Groadus van Nimwegen Bokaal’.

Vanavond vanaf 19.30 uur, in de raadzaal van het Nijmeegse Gemeentehuis, is het weer zover.
Dit jaar in een geheel nieuw jasje in de vorm van een multiple choice quiz onder de titel Kwis’t nie! Het thema van deze editie is ‘Karel de Grote’. Vanaf dit jaar heeft het Dictee een andere, meer interactieve vorm, waarbij uw kennis wordt uitgedaagd op het gebied van taal, actualiteit, BN-€ers (bekende Nijmegenaren) en geschiedenis in de vorm van een multiple choice quiz, zoals altijd gepresenteerd door onze Nimwegenoar Jan Roelofs en geassisteerd door een andere bekende Nimwegenaor Ronald Migo.

Met behulp van stemkastjes kunnen de deelnemers een keuze maken uit een aantal antwoorden op vragen over Nimwegen. Veel vragen worden ondersteund door videobeelden, muziek en voordrachten. Maar natuurlijk maakt ook een echt Nimweegs Dictee door Jan Roelofs deel uit van het programma!
 Er is weer een flitsend optreden van een artiest met een bekend Nimweegs repertoire en professor Roeland van Hout geeft weer een wetenschappelijk inkijkje in die wonderlijke Nimweegse taalwereld.


Entree 15 euro, inclusief koffie, koekje en een hapje en een drankje. Kaarten bestellen via jwa.hendriks@chello.nl


Dit bericht delen:

Advertenties