Nachtburgemeester Angela Verkuijlen gaat aan de slag

Van onze redactie
1 oktober 2014
Angela Verkuijlen is op de eerste oktober beëdigd als de nieuwe nachtburgemeester van Nijmegen. Precies om middernacht vond de wisseling van de wacht plaats. Angela is de tweede nachtburgemeester van Nijmegen.
Angela Verkuijlen was één van de zes kandidaten en zij werd een half jaar geleden verkozen tot nachtburgemeester op de verkiezingsavond op de Nijmeegse Boot. Angela is onder andere bekend van ‘Plees to be Toilettheater’ en stelt zich ten doel Nijmegen nog beter op de kaart te zetten. De afgelopen maanden werd ze ingewerkt en klaargestoomd voor haar nieuwe functie
Spoedcursus Nimweegs
Nieuwe initiatieven die ze gaat ontwikkelen zijn spoedcursussen Nimweegs voor niet Nijmegenaren en het verbinden van verschillende doelgroepen. Ook zal ze de 'Nacht van het Nuilen' vorm gaan geven. Om precies twaalf uur ontving ze van Doro Krol de nachtburgemeestersketen, behorend bij haar ambt. Doro Krol, die de functie vier jaar lang vervulde, kreeg als dank voor haar inzet een onderscheiding van binnenstadswethouder Ben van Hees. Doro Krol was ondermeer de organisator van de Nacht van de Ommetjes en de Waalkade Schependinerwalk. Ze blijft wel actief bij de maandelijkse Roze Borrel. Het afscheid van en de oude burgemeester en de ontvangst de nieuwe werd opgevrolijkt door verschillende artiesten en sprekers in de Belvedèretoren. De periode voor Angela als nachtburgemeester is voor vier jaar.
Afscheid,- en startfeest
Doro houdt aansluitend op haar laatste 'Nacht van de ommetjes' op 4 oktober in Droomvilla LUX haar afscheidsfeest.
Angela Verkuijlen start haar nieuwe loopbaan met een knalfeest in de Honig. Zij geeft een feest voor iedereen die met haar het glas wil heffen op Nijmegen en op de Nacht. Het feest vindt plaats in Brebl (Honigcomplex – Waalbandijk 20-22) met optredens van o.a. Taxidermist, The MoveMasters, Zusje van Debbie, De Tropen, oXane, Chris en Thijs en Keljet. De laatste nieuwtjes zijn via haar Facebookpagina  te volgen. 

Verslaggeving: Willem Spang

Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen