Buurtrangers houden wijk schoon

Van onze redactie
14 november 2013
Al 15 jaar gaan de Buurtrangers in het Willemskwartier iedere woensdagmiddag de straat op. Samen met 8 vrijwilligers ruimen ongeveer 20 kinderen uit de wijk het zwerfvuil op.

De Buurtrangers zijn ontstaan uit een bewonersinitiatief, destijds opgericht door de dames Nel Peters en Riekie Kosman en in het begin Z-team genaamd. Nog steeds begeleiden ze de groep, samen met de wijkbeheerder van Portaal en de vrijwilligers. “Het is leuk om met de kinderen te werken en na afloop is het ook altijd gezellig koffiedrinken in het wijkcentrum ‘t Hert”. Ook de wijkbeheerder heeft er altijd schik in. Hij mag van Portaal wekelijks anderhalf uur aan de begeleiding besteden.

Educatief


De kinderen krijgen er een kleine beloning voor maar leren vooral zelf hoe je met afval om zou moeten gaan. Ze kregen in september nog een 'salarisverhoging' van de gemeente: van € 2,30 naar € 2,50 per keer. Een enkele keer is er een sponsor die de kinderen op een extra beloning trakteert, met zijn allen naar de film, of zoals de gemeente een uitje naar de pannenkoekenboot bekostigde.

Ondersteuning 

De gemeente ondersteunt het initiatief verder door de groep van prikkers en afvalzakken te voorzien. Verder haalt de DAR de volle zakken met zwerfvuil op en ook de grote rommel die gevonden wordt.
De mensen uit de buurt zien hun wijk er natuurlijk graag schoon bij liggen en waarderen het ook zeer dat de groep door weer en wind op pad gaat.


Dit bericht delen:

Advertenties