Wijkenfestival voor alle Nijmegenaren

Van onze redactie
13 november 2013

Op zondag 24 november is er van 13.00 tot 17.00 uur het gratis Wijkenfestival ‘Nijmegen maken wij’ in het Goffertstadion. Laat u tijdens het festival inspireren door sprankelende initiatieven van Nijmegenaren.

Hoe start je een parkbioscoop in de open lucht, hoe organiseer je een ‘trots op de wijkdag’ of zorg je dat overal in de wijk AED-apparatuur aanwezig is als hulpmiddel bij reanimatie. Ook zijn er boeiende workshops en optredens. Tot aan het wijkenfestival kunt u op deze gemeentepagina alvast kennis maken met een van de vele bewonersinitiatieven die u kunt aantreffen op het festival.

Huiskamerrestaurantje ‘Aan Tafel’

Angela van der Mast droomde over een huiskamerrestaurantje in combinatie met een kunst en culturele ontmoetingsplek voor en door bewoners in hun eigen buurt. Hier kunnen bewoners terecht voor een lekkere maaltijd op basis van kostprijs. De realisatie van het huiskamerrestaurant begon in 2012 naar aanleiding van Dromen over Dukenburg. “Met toestemming van de gemeente en Talis toverde ik mijn huiskamer om in het huiskamerrestaurantje 'Aan Tafel'. Het gebruik van sociale media, de website van Dromen over Dukenburg en publicaties in het wijkblad de Dukenburger, verbreedden in korte tijd mijn netwerk. Inmiddels ontvangen we geregeld nieuwe gasten: oudere bezoekers uit de buurt, die aanvankelijk 's middags naar de buurtkamer kwamen voor een praatje, sluiten nu graag aan bij de avondmaaltijd. Een smakelijke maaltijd, gemaakt door de kok van de maand, staat voor hen klaar. Er wordt altijd met verse groente, fruit en vlees uit de regio gekookt. Bewoners met voedselintoleranties komen ook regelmatig 'Aan Tafel'.

Nieuwe activiteiten

Over en weer ontstaan nieuwe contacten en activiteiten, er is aandacht voor elkaar en er heerst een gemoedelijke sfeer. Elke maand kan iemand het open podium betreden voor informatie, kunst of een andere culturele bijdrage. Samen met professionals in de wijk, zzpers en kunstenaars is een nieuwe mix ontstaan waarbij ideeën en activiteiten elkaar aanvullen. Inmiddels zijn er twintig bijeenkomsten geweest waarvan drie op locatie, drie exposities en open podiumgasten.”


Dit bericht delen:

Advertenties