Kijk! Afval=grondstof campagne van start

Van onze redactie Donderdag 04 September 2014

Milieu-wethouder Harriet Tiemens ontving vanmiddag samen met wethouders uit omliggende gemeentes de eerste zak gratis compost in het kader van de nieuwe campagne van Dar en Arn waarin de boodschap 'afval = grondstof' centraal staat.

Elk jaar zetten de afvalverwerkers één soort afval centraal, te beginnen met GFT.
Groente, Fruit en Tuinafval
Met de campagne willen Dar, Arn en de gemeente inwoners bewust maken dat afval grondstof is. Ook komen thema's als de kwaliteit van gft- en keukenafval aan bod. De campagne is gericht op zowel voedselverspilling als afvalscheiding. Door het afval goed te scheiden kan het merendeel hergebruikt worden door te composteren.
Gratis compost
Met de aftrap van de campagne is ook het startsein gegeven voor het hele jaar door gratis verstrekken van compost op de milieustraat. Wethouder Tiemens kreeg de eerste zak gratis compost uit handen van Arn-directeur Gerard van Gorkum en Peter van Heeswijk, directeur Dar. Daarna maakten de aanwezige wethouders van milieu en financiën van Nijmegen en omliggende gemeentes een rondrit over het Arn terrein.
Gratis compost halen
Om de inwoners te bedanken voor het scheiden van het gft-afval kunnen zij gratis compost halen (maximaal 5 zakken per bezoeker) op verschillende locaties in de regio. 
Gemeentewerf Beuningen, voor inwoners van de gemeente Beuningen.
Milieustraat Druten, voor inwoners van de gemeente Druten.
Gemeentewerf Groesbeek, voor inwoners van de gemeente Groesbeek.
Milieustraat Heumen, voor inwoners van de gemeente Heumen.
Milieustraat Millingen aan de Rijn (firma Daamen), voor inwoners van de gemeenten Millingen aan de Rijn en Ubbergen.
Milieustraat Bijsterhuizen, voor inwoners van de gemeenten Beuningen, Nijmegen en Wijchen (i.v.m. verbouwing van de milieustraat aan de Kanaalstraat Nijmegen).

Adressen en openingstijden zijn te vinden op de website van Dar. Hier staat ook meer informatie over de campagne en informatie over afval(inzameling).

Verslaggeving: Willem Spang


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 024-3229922. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.