Klaar voor bestrijding gladheid

Van onze redactie
12 november 2013

Gemeente Nijmegen en Dar zijn klaar om de stad in de winterse periode goed bereikbaar te houden. Ook deze winterperiode wordt ingezet op het begaanbaar houden van de fietsroutes, autowegen en bijzondere gebouwen.

Op basis van tips van inwoners in de afgelopen winterperiode is er dit jaar extra aandacht voor strooien en vegen van fietspaden. Twee dagen geleden is er voor het eerst preventief gestrooid.

Naast de vaste strooiroutes wordt extra ingezet op het bereikbaar houden van routes van en naar scholen (zowel basisscholen als middelbare scholen). Verder maken de wijkserviceteams van de gemeente busperrons en voetpaden naar verzorgingstehuizen begaanbaar. Het streven is dat iedere Nijmegenaar binnen een afstand van 350 meter van het eigen huis een gestrooide route kan bereiken.

Voor het voorspellen, voorkomen en bestrijden van gladheid en andere winterse overlast wordt er modern materieel ingezet en maakt men gebruik van de methodiek van nat strooien. Hiermee wordt aanzienlijk minder zout gebruikt, waardoor het milieu minder wordt belast.

Zoutkisten

Bewoners en ondernemers kunnen ook zelf aan de slag om gladheid te bestrijden in hun woonomgeving. Iedereen begrijpt dat er niet tot de voordeur gestrooid kan worden. Samenwerkende buurten of instellingen kunnen weer rekenen op een zoutkist van de gemeente. Daarmee kunnen zij hun eigen terrein sneeuw- en ijsvrij houden. Ook vraagt de gemeente aan winkeliers mee te helpen bij het begaanbaar houden van openbare wandelstroken. Een aantal zoutkisten is al geplaatst.

Paaltjes

In november worden op de aangewezen strooiroutes paaltjes op straten en stoepen verwijderd. Zodat Dar er bij gladheid beter en sneller kan strooien. Na het strooiseizoen, eind maart, worden de paaltjes weer terug gezet.


Dit bericht delen:

Advertenties