Vierdaagsefeesten is méér dan muziek

Van onze redactie | Fotograaf: Jan Willem de Venster
11 juli 2024

Naast het brede muziekaanbod vinden bezoekers op de Vierdaagsefeesten verdiepend en extra programma in de vorm van onder andere workshops, lezingen, en (sport gerelateerde) spellen. In de middagen is er voor de jongste feestgangers ruim baan: veel organisatoren pakken uit voor de kleintjes met een groot middagprogramma. En ook op Roze Woensdag worden bezoekers vroeg op de dag verwelkomd.

Lees op alfabetische volgorde mee wat er per locatie te doen is:

Kelfkensbos Festival
Kelfkensbos Festival organiseert dit jaar de eerste editie van de Nijmeegse Vierdaagsemarkt. Zeven middagen lang biedt deze markt de perfecte gelegenheid om je klaar te maken voor een avond vol feest. Er zijn mogelijkheden voor een last-minute knipbeurt, een ontspannende massage, het laten doen van nagels en het scoren van unieke festivalaccessoires. De markt biedt een breed scala aan activiteiten en ontdekkingen. Op Roze Woensdag wordt een kleurrijke dragshow gepresenteerd door House of Heels en United Colors Of KissKiss. Er is ook het Roze Stemhokje, waar bezoekers hun mening kunnen geven over belangrijke LHBTIQA+ onderwerpen. Daarnaast is er de #iedereenmagzoenen fotobooth, waar bezoekers kunnen laten zien van wie ze houden. Elke dag is er een interessant straattheaterprogramma, waaronder het spel Jackpot met leuke prijzen, AMI 6: een sprekend autootje dat over straat danst, en speciaal programma voor kinderen. Het Kids en Koters Feest, de zeepbellenmobiel en Boris de Slak, een vriendelijke reus die werkt als bezorger van de post, maken Kelfkensbos tot een fijne plek om te zijn.

Mariënburgplein
Bij Mariënburgplein valt er voor het hele gezin genoeg te beleven. Voorleessessies, spelletjes en workshops zorgen ervoor dat de kinderen zich prima vermaken. In het Kids Lab, georganiseerd door de Radboud Universiteit, worden diverse wetenschappelijke vragen op een kindvriendelijke manier behandeld. Onderwerpen zoals de krachten van de lucht (voor kinderen vanaf 6 jaar), de invloed van gamen op opereren, waarbij kinderartsen en chirurgen hun tips delen, en vijf ontdekkingen in de ruimte door Sander Koenen komen aan bod. Loes Riphagen en Eva de Waal lezen voor uit "Kamilla in Nimma" en op zondag is er een groot waterfeest voor alle leeftijden.

Park Kronenburg
Bij Park Kronenburg is er van alles te beleven voor jong en oud. Schaakliefhebbers kunnen hun vaardigheden testen tijdens het Schaaktoernooi XXL, terwijl degenen op zoek naar nieuwe connecties kunnen deelnemen aan de speed dates georganiseerd door PAAK en is er een Bloemerbingo. Voor de kinderen is er volop vermaak met het kinderspel Lotus, geschikt voor leeftijden van ongeveer 3 tot 10 jaar.

Plein 44
In 2023 was er geen programmering op Plein 44 en dat haalt de organisatie dit jaar ruimschoots in, niet alleen voor het muziekprogramma, ook overdag vinden jong en oud hun weg naar het centrale plein. Op de dinsdag is er de Liedjesfabriek, waar de organisatie nieuwe liedjes schrijft voor en met zieke kinderen, op de woensdag een muziekbingo met de livemuziek va de lokale band de Dancefloor Dandies en ‘Bring A Soulmate’, ook op woensdag 17 juli, waarbij alle Nijmeegse Soulmates worden uitgenodigd om samen te komen dansen, zingen en springen.

Smaakmarkt
Boswachter Tim opent de Smaakmarkt Vossenjacht op maandagmiddag tijdens Drift-je, waar hij samen met de aanwezige kinderen op zoek gaat naar vreemde vogels. Met het motto 'vergrijzen op eigen wijze' organiseert Gouwe Ouwe op Smaakmarkt prachtige evenementen voor ouderen. Voor de kleintjes is er een poppenkast aan de Waal, en met 'jong geleerd is oud gedaan' zorgt Hallokids voor een kinderdisco tijdens de feesten. Op zaterdag zijn er danslessen voor jong en oud, verzorgd door ID Dance.

Stadseiland Stek
Bij Stadseiland Stek is er een overvloed aan activiteiten voor kinderen van alle leeftijden. Kinderen kunnen spelen in het Speelzand, deelnemen aan de Tropikids en Coco’s Kiddo Club, en hun skatevaardigheden verbeteren in het Skatepark. Daarnaast zijn er verschillende leuke en leerzame voorstellingen en workshops, waaronder: Kiki en Koko: Een Afrikaanse dierenvoorstelling, de Grote Hula Show: een voorstelling vol dans en muziek, Crêpes de la Bête: Een smakelijke en vermakelijke show, Love is in the (h)air: Een betoverende luchtvoorstelling, Hocus-Focus Goochelworkshop: Leer de kneepjes van het vak van een echte goochelaar, MikMak: Een voorstelling vol magie en plezier, SAPPER-DE-FLAP: Een hilarische en spannende act.

De Circusfabriek: Ontdek de magie van het circus en leer zelf een paar trucs.

Hippe Gasten: Een interactieve muziekshow die jong en oud zal vermaken.

Bij al deze activiteiten maken de kinderen kennis met podiumkunsten en beleven ze vooral veel plezier. Stadseiland Stek biedt een unieke mix van vermaak en educatie, perfect voor een onvergetelijke tijd.

Stevenskerk
Naast het muziekprogramma dat Doornroosje samenstelt en iedere avond in de Stevenskerk met toegangsticket te bezoeken is, kunnen bezoekers overdag tussen 14.00 en 20.00 uur van de toren abseilen en is er op zondag Literaire Preken met Özcan Akyol (Eus). Voor het abseilen kunnen bezoekers via de website en app van de Vierdaagsefeesten een ticket kopen.

The Outdoor Club
Naast de clubconcepten waar bezoekers sinds vorige editie vertrouwd mee werden op het Joris Ivensplein tijdens de eerste editie van The Outdoor Club, is er komend jaar op de woensdag vanaf 13.00 uur programma in samenwerking met MilQ: een feest door én voor LHBTQ+'ers, en een begrip in het Nijmeegse uitgaansleven. Met dansers, drag en dj's wordt altijd alles uit de kast gehaald om feestgangers een memorabele dag te bezorgen.

Valkhof Festival
Bij Valkhof Festival is het niet alleen dansen en ontdekken geblazen, ook voor verdiepend zitten bezoekers hier goed. Zo presenteert Mensen Zeggen Dingen: Mensen Mogen Ook Niks Meer Zeggen, een live (talk)show over hedendaagse onderwerpen en vraagstukken. Ook presenteert het duo Gökay Atabek en Werner van der Zwan een aantal scènes in de vorm van een installatie waarin objecten spelen op de rand van de afgrond. Daarnaast heeft Valkhof Festival programma voor kinderen georganiseerd: Slodde & Vos is een nieuw muzikaal duo, bestaande uit Llewy Isselt en Bart Possemis dat met eigen Nederlandstalige kinderliedjes live optreedt voor kinderen tussen 3 en 8 jaar.

Van Ouds
Waar bezoekers bij Van Ouds kunnen genieten van live bands en kunnen meezingen op guilty pleasures wordt ook het dans- en kennisvermogen goed getest tijdens de Vierdaagsefeesten. Als aanvullend programma worden de Salsa/Latin dansworkshop By Amanné, Vierdaagse Cantus ‘Van Ouds’ 2024, Roze Muziekbingo en Comedy Als Van Ouds geprogrammerd.

Waalkade Centraal
Dagelijks staat er ruim programma klaar met de beste disco, house en techno, maar ook meezingers en guilty pleasures. Op Roze Woensdag pakt de organisatie dan ook zeker uit met de Roze Kade aan de Waal en Wij vieren de liefde (van iedereen). Ook overdag zitten bezoekers goed bij Waalkade Centraal met een levensgrote ‘sweeper’ kan er dagelijks gesprongen en gespeeld worden.

Extra tip: met een Vierdaagsefeesten festival- of vriendenbandje kunnen bezoekers dagelijks naar een extra programma gaan, bijvoorbeeld één keer met het pontje naar de overkant van de Waal varen, karikatuur laten tekenen op een bierviltje of een nieuwe look tijdens Roze Woensdag door Kinki Kappers.

Bekijk het gehele programma via de Vierdaagsefeesten-app en vierdaagsefeesten.nl en stel je blokkenschema samen. Eventuele toegangstickets of reserveringen kunnen ook worden gedaan via de app en website.


Dit bericht delen:

Advertenties
Sale juli 2024Sale juli 2024