Dar gaat weer voor een schone en duurzame Vierdaagseweek!

Van onze redactie | Foto: Karlijn Perlo fotografie
9 juli 2024

Elk jaar werken Dar-medewekers hard om pleinen en straten schoon en fris te houden tijdens de 4Daagse en Vierdaagsefeesten. Door de komst van de circulaire beker, werd de Vierdaagse de laatste twee jaar steeds schoner. Daar gaat Dar in 2024 graag mee verder! Hoe dit allemaal in zijn werk gaat, lees je in de bijgevoegde cijfers en weetjes.

Samen zorgen we voor een schone en duurzame Vierdaagseweek
Elk jaar zet Dar zich in om het werk nóg schoner, frisser, duurzamer en beter te doen. Medewerkers zetten zich die week extra in om dit allemaal voor elkaar te krijgen. Zo zorgt Dar ervoor dat iedereen fris kan lopen, feesten, wonen en werken tijdens de 4Daagse en Vierdaagsefeesten. Als bezoeker help je ook mee. Door jouw afval in de afvalbakken te doen. En natuurlijk jouw beker terug te brengen naar de bar, zodat Dar deze kan recyclen voor nieuwe bekers.

Goede resultaten bekersysteem 2023: ruim 65% volledig gerecycled
Sinds de Vierdaagsefeesten van 2022 kunnen alle gebruikte bekers op de Vierdaagsefeesten hoogwaardig gerecycled worden tot nieuwe bekers. Met dit bekersysteem werken we aan minder plastic verspilling en schonere feesten. In 2023 zamelde Dar bijna 26.000 kilo plastic bekers apart in. Hier kunnen 2,9 miljoen nieuwe bekers van worden gemaakt. Dit  is een mooie stijgende lijn. Voor bezoekers is het ook steeds normaler om een gebruikte beker terug te brengen naar de bar. Dit jaar is het verplicht om 75% van de bekers te recyclen. Samen kunnen we ervoor zorgen dit te halen. Het andere afval van die week scheidt Dar na, zodat zoveel mogelijk grondstoffen uit het restafval worden gehaald.

Ook naast én na de Vierdaagsefeesten gaat alles door
In de Vierdaagseweek haalt Dar, met uitzondering van oud papier op sommige plekken, ook ‘gewoon’ het afval in de wijken op. Dit is soms wel op andere dagen én tijden. Kijk goed in de Dar-app of op www.dar.nl/afvalwijzer wanneer Dar jouw afval ophaalt. En zorg ervoor dat jouw afval voor 7.30 uur klaar staat voor Dar. Milieustraten in de regio hebben tijdens de Vierdaagseweek aangepaste openingstijden. Ná de Vierdaagse staat Dar natuurlijk ook weer klaar. Zo zorgt Dar er bijvoorbeeld voor dat de Via Gladiola na de laatste wandelaar op vrijdagmiddag binnen een paar uur weer schoon en bereikbaar is. Op zaterdag 20 juli start om 5.00 uur in alle vroegte ook weer een groep medewerkers van Dar voor de eindschoonmaak. Door afbouw van podia kan Dar dan nog niet meteen overal bij. Ook hierbij geldt: hoe minder afval op de grond belandt, hoe sneller het weer schoon is in het centrum van Nijmegen.

Dar wenst alle wandelaars en bezoekers een fantastische week. Samen maken we er weer een mooie, schone, frisse en ook duurzame Vierdaagseweek van!

Meer informatie
Meer informatie over de Vierdaagse en afval is te vinden op www.dar.nl/vierdaagse. Of bekijk hier Cijfers en Weetjes (pdf).


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen