Wandelvereniging Magnus in de startblokken!

Van onze redactie
9 juli 2024

Elk jaar is het weer een uitdaging, een megaklus, maar toch ook wel routinewerk, dankzij een goed draaiboek, maar vooral ook door gemotiveerde leden en vrijwilligers.

Foto: Jan Polman.

Traditiegetrouw start Wandelvereniging Magnus op zaterdag 13 juli met het omtoveren van accommodatie de Kloosterhof in Weurt naar ons eigen Magnushof. Dit jaar alweer voor de 25e maal. In 2015 moesten we wegens een verbouwing uitwijken naar Dorpshuis de Lèghe Polder in Beuningen.

De Kloosterhof in Weurt is een prachtige accommodatie met alle voorzieningen die je in zo’n week nodig hebt.

Buiten de gebruikelijke deelname aan verschillende buitenlandse wandeltochten en andere activiteiten, is dit toch wel het hoogtepunt van het jaar waar iedereen naar uitkijkt.

"We werken in de hele week met verschillende teams zowel op de locatie als op de routes en het draait 24 uur per dag door. Dat Magnus alles serieus neemt, blijkt wel uit de ontruimingsoefening die elk jaar tijdens deze  week op dinsdagavond wordt gehouden en waar iedereen verplicht is, om aan mee te doen. Binnen 5 minuten is het gehele pand ontruimd."

De leden en vrijwilligers komen uit heel Nederland, het zijn enthousiaste mensen van allerlei pluimage. Inmiddels bestaat de Wandelvereniging 42 jaar, is er lief en leed gedeeld en dat is ook de kracht van de vereniging.

Foto: Jan Polman.

"Op zaterdagavond na het opbouwen starten we de week met de SunsetMarch op de Oversteek, die inmiddels een traditie is geworden.
Op zondag 14 juli om 14.00 uur opent voorzitter Marian Bugter de Vierdaagseweek, waarvoor naast leden en vrijwilligers ook alle buurtbewoners zijn uitgenodigd. Zij kunnen, letterlijk en figuurlijk, een kijkje nemen achter de schermen.
Op maandag komen onze vierdaagselopers (leden en gasten) aan in onze locatie en zij kunnen bijna niet wachten tot ze op dinsdag mogen starten in de 106e Nijmeegse Vierdaagse!!
Met hen hopen ook wij op een geslaagde week met mooi wandelweer."

Foto: Marcel Krijgsman.


Dit bericht delen:

Advertenties
Sale juli 2024Sale juli 2024