Tunnelweg afgesloten van 21 juli tot 19 augustus

Van onze redactie
4 juli 2024

De Tunnelweg in Nijmegen wordt van 21 juli tot 19 augustus afgesloten. Het gaat om het gedeelte tussen het kruispunt Marialaan, Tweede Oude Heselaan, Krayenhofflaan, Koninginnelaan (de Vijfknoop) en het Quackplein. De afsluiting geldt voor gemotoriseerd verkeer en vindt plaats vanaf zondag 21 juli 10.00 uur tot maandag 19 augustus om 5.00 uur. Auto’s en motoren worden omgeleid.

Ook het fietspad ten noorden van de Tunnelweg (kant Vissers Meubelen) wordt afgesloten. Fietsers volgen een korte omleiding die door bebording wordt aangegeven. De woningen blijven te voet altijd bereikbaar via het trottoir of kunststof loopschotten. Tijdens de werkzaamheden worden verkeersregelaars ingezet om het verkeer in goede banen te leiden.

Bussen
Lijn 6 zal worden omgeleid via de Wolfkuilseweg – Graafseweg – Campusbaan en lijn 89 gaat via de Waterstraat – Kanaalstraat – Weurtseweg – Kronenburgersingel. De haltes Fuchsiastraat, Tweede Oude Heselaan en Tunnelweg vervallen. Vervangende haltes: Molenweg/Wolfskuilseweg, Station, Rozenstraat, Graafseweg/Wolfkuilseweg.

Wat gaat er gebeuren?
In het gebied rond de Tunnelweg worden verschillende werkzaamheden uitgevoerd om de doorstroming van het verkeer nu en in de toekomst te garanderen. Het gaat om:
• Vervanging van de riolering in de Marialaan tussen huisnummers 1-30.
• Rioleringswerkzaamheden op zowel het fietspad als de rijbaan van de Tunnelweg.
• Verwijdering van oud asfalt en aanbrengen van nieuw asfalt met markering.
• Aanpassing van de weginrichting met nieuwe trottoirbanden.
• Plaatsing van definitieve verkeerslichten bij de Nieuwe Eerste Oude Heselaan en op de kruising zelf, de nieuwe 'Vierknoop'.

Woningen
De Marialaan tussen huisnummers 1-30 en de Tweede Oude Heselaan tussen huisnummer 97-117 zijn ook afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Bewoners worden hierover geïnformeerd.

Winkeliers blijven bereikbaar
Winkeliers blijven bereikbaar vanaf de Voorstadslaan en de Krayenhofflaan. Besselink Licht Elektro blijft bereikbaar vanaf de Tweede Oude Heselaan. De werkzaamheden maken deel uit van de herinrichting van het stationsgebied.

Een stationsdistrict klaar voor de toekomst
Het aantal reizigers en bewoners in het stationsdistrict van Nijmegen neemt de komende jaren toe. Daarom willen we van de centrumzijde van het station een gebied maken dat klaar is voor de toekomst. Een gebied dat veilig en toegankelijk is en waar alle gebruikers prettig kunnen reizen en verblijven. Aan de westzijde komt een nieuwe ingang en wordt een nieuw gebied met woningen, studentenhotel en maatschappelijke functies ontwikkeld. Rondom het station komen in totaal ongeveer 2000 nieuwe woningen om tegemoet te komen aan de woningnood. Het Stationsdistrict Nijmegen wordt ook groener en duurzamer; echt een fijne plek om te verblijven.

Meer informatie + video: www.nijmegen.nl/stationsgebied


Dit bericht delen:

Advertenties
Sale juli 2024Sale juli 2024