Concert stadsorganist Jetty Podt in Stevenskerk

Van onze redactie
4 juli 2024

Op dinsdag 9 julii is het derde concert in de Concertzomer in de Stevenskerk. De Nijmeegse stadsorganist Jetty Podt zal dan het haar dierbare Königorgel bespelen.

Het concert begint om 20.15 uur, kaarten zijn voor 15 euro te bestellen via Jetty Podt - Ik Ben Aanwezig.

Fantaisie Française II
Wegens succes geprolongeerd! Voor de vorige editie van Fantaisie Française in het concertseizoen van 2023 had Jetty Podt zoveel mooie muziek gevonden, dat het niet in één concert te passen viel. Dit jaar dus opnieuw een selectie muziek van Franse topcomponisten om bij weg te dromen of van op te schrikken. Laat u meevoeren door tot de verbeelding sprekende composities van César Franck, Maurice Duruflé, Olivier Messiaen, Jehan Alain, Jean Langlais en Louis Vierne. Want zonder de kracht van verbeelding zou het leven plat en eendimensionaal zijn. De verbeelding brengt mensen in beroering en vervoering, ze opent nieuwe vergezichten. Jetty Podt kent het Königorgel tot in de haarvaten en kan met de vele klankkleuren die het orgel rijk is, de luisteraar betoveren.

Dat de Franse 19e - en 20ste-eeuwse orgelmuziek vele organisten inspireert, moge dit concertseizoen duidelijk zijn. Het seizoen start met een trits van concerten met louter Franse muziek uit deze periode. Het concert van Jetty Podt is de derde en laatste van deze miniserie. Als luisteraar kun je je voor even wanen in beroemde Franse kerken en kathedralen waar ooit componisten als Louis Vierne, Maurice Duruflé en Jehan Alain zich door de klank van het Cavaillé-Coll orgel en de immense ruimte lieten inspireren.

Podt laat een fragment van haar concert horen in deze video:  
https://www.youtube.com/shorts/yBBF4nnfaVE


Dit bericht delen:

Advertenties
Sale juli 2024Sale juli 2024