Foto-expositie in Kunstkamer Stadhuis Nijmegen: 'De kracht van lijnen, vormen en patronen'

Van onze redactie
1 juli 2024

Van 1 juli tot en met 30 september exposeert FotograafBob in de Kunstkamer van het Stadhuis in het centrum van Nijmegen. Het thema van de expositie is ‘de kracht van lijnen, vormen en patronen’. In deze expositie zie je de abstracte schoonheid van geometrische elementen van en in gebouwen. Je vindt de Kunstkamer bij de ingang van het Stadhuis aan de Marikenstraat, bij het kunstwerk De Schommel. De expositie is tijdens kantooruren.

FotograafBob: “Iedere architect heeft een visie op het verbinden van mensen, gebouwen en omgeving. Daardoor ontstaan er allerlei verrassende lijnen, vormen en patronen. Dit fascineert mij. De schoonheid van lijnen, vormen en patronen ontstaat bijvoorbeeld wanneer je inzoomt op specifieke details. Of door het contrast tussen schaduw en licht, en door verschillende vormen binnen een architectonisch ontwerp. Maar ook door herhaling, symmetrie en reflectie. Architectonische abstractie moedigt kijkers aan om op een nieuwe manier naar en in gebouwen te kijken, en om de esthetische en artistieke aspecten van architectuur te waarderen. Het kan leiden tot krachtige en suggestieve beelden die de verbeelding prikkelen en de schoonheid van gebouwen in hun omgeving benadrukken.”

Mijn visie op fotografie
“Ik wil mensen met mijn architectuurfotografie verrassen, verbazen en verwonderen. Ik wil hun fantasie prikkelen en ze laten nadenken over de verschillende vormen die ze zien. Hierdoor laat ik ze op een andere manier naar een onderwerp kijken. Ik ‘vertaal’ het ontwerp van een architect naar beeld en ik laat mijn visie en die van de architect versmelten. Architectuurfotografie is meer dan een gebouw fotograferen of details ervan. Het is als een portretfoto maken. Je laat het karakter van het gebouw zien, de ziel van het ontwerp. Daarbij zijn licht, standpunt, perspectief en compositie cruciaal.”

Over mij
“Fotograferen is mijn passie. Ik word er gelukkig van. Het is voor mij net zo belangrijk als eten, drinken en ademen. Door dit fantastische beroep kom ik op bijzondere plekken en ontmoet ik mensen die bijzondere verhalen vertellen.”

Meer over FotograafBob vind je op fotograafbob.nl.


Dit bericht delen:

Advertenties
Sale juli 2024Sale juli 2024