Nijmegen wil samen met inwoners en organisaties discriminatie aanpakken

Van onze redactie
30 juni 2024

Antidiscriminatie-agenda

De gemeente wil samen met Nijmeegse inwoners en organisaties aan de slag om discriminatie in de stad aan te pakken. Nijmegen wil een zorgzame en veilige stad zijn voor iedereen waarin (ernstige) overlast, crimineel en gevaarlijk gedrag van personen of groepen, wordt bestreden en voorkomen.

De meldingscijfers uit 2023 van de antidiscriminatie-voorziening (ADV) Vizier laten zien dat er vooral wordt gediscrimineerd op herkomst, huidskleur, handicap/chronische ziekte en geslacht. 
Discriminatie is een gevoelig onderwerp en daarom is het belangrijk om de aanpak ervan samen met de stad en onze inwoners op te pakken. De voortgang en resultaten van de gesprekken die worden gevoerd, worden vastgelegd in de Antidiscriminatie-agenda.

Lees hier Collegevoorstel 4.3 Op weg naar een antidiscriminatie-agenda


Ziet u zichzelf als lhbtiq+ persoon?

De gemeente Nijmegen: "Woont u in Nijmegen en bent u 16 jaar of ouder? Dan nodigen we u uit om uw ervaringen in de stad te delen! Hoe is het bijvoorbeeld om als lhbtiq+ persoon in Nijmegen te wonen? En wat zou de gemeente moeten doen om de acceptatie van lhbtiq+ personen in Nijmegen te vergroten? 
U zou ons erg helpen met het invullen van de vragenlijst. Dat kan door op deze link te klikken. Alle informatie uit de vragenlijst wordt vertrouwelijk behandeld. Dat wil zeggen dat de resultaten nooit te herleiden zijn tot u als persoon."


Dit bericht delen:

Advertenties
Sale juli 2024Sale juli 2024