Poppunt Gelderland verdeelt in nieuwe XL-ronde financiële steun

Van onze redactie
27 juni 2024

Drie beurzen van €5000 voor Gelderse muzikanten met grootse plannen

Poppunt Gelderland en het Cultuurfonds Gelderland houden een nieuwe XL-ronde van Music Support Gelderland, hét laagdrempelige fonds voor popmuzikanten in onze provincie. Naast de gewone regeling waarbij artiesten €1000 kunnen aanvragen, zijn er nu ook drie beurzen van €5000 te vergeven. Deze XL-bijdrage is tot 3 september aan te vragen door Gelderse acts die de beginfase van hun carrière voorbij zijn.

Sinds het begin van Music Support Gelderland in 2020 zijn er meer dan 700 plannen ingestuurd en is er ruim €150.000 toegekend aan muzikaal talent uit alle hoeken van onze provincie. Met maximaal €1000 uit het fonds kunnen de artiesten investeren in onder andere nieuwe muziek, videoclips, promomateriaal en coachings.

XL-ronde
Het is de tweede keer dat de XL-ronde wordt gehouden. In 2023 stuurden 76 artiesten een plan in, waarbij de drie XL-beurzen werd toegekend aan singer-songwriter Marike Jager, hiphopartiest Abel en dj- en producerscollectief CHAMOS. De XL-ronde komt ook dit jaar bovenop de normale vierde ronde van Music Support Gelderland, waar startende muzikanten €1000 kunnen aanvragen. Met de XL-bijdragen van €5000 wil Poppunt Gelderland daarnaast artiesten ondersteunen die de beginfase duidelijk voorbij zijn:

“Er is veel animo voor Music Support Gelderland, zelfs bij acts die al de nodige meters gemaakt hebben. In die gevallen is er eigenlijk meer budget nodig om écht een verschil te kunnen maken. Door de XL-ronde kunnen we deze groep ook ondersteunen,” aldus Douwe Esschendal van Poppunt Gelderland.

Aanvragen via Sonar
Geïnteresseerde acts kunnen tot en met 3 september een aanvraag indienen via het online platform Sonar. Sonar is de grootste vijver van muzikaal talent in Overijssel en Gelderland. Het is een thuis voor artiesten die op zoek zijn naar shows, airplay, support en wedstrijden. En dé plek voor festivals, podia en radiostations om nieuwe acts op te duiken. Sinds de start van Sonar op 1 april 2023 zijn ruim 1650 artiesten en 230 organisaties actief op het platform waar artiesten en organisatoren dichter bij elkaar worden gebracht.

Over Poppunt Gelderland
Poppunt Gelderland heeft één simpel doel: muzikaal talent in Gelderland echt verder helpen. Dit platform ondersteunt muziekmakers uit onze provincie met kennis, netwerk, speelplekken en zichtbaarheid. Dat doen ze met steun van de poppodia Luxor Live (Arnhem), Doornroosje (Nijmegen), Gigant (Apeldoorn), de Provincie Gelderland, het netwerk van Basis tot Booster, Popsport, Kunstbende, Popronde en heel veel andere partijen.

www.poppuntgelderland.nl

Foto: Marike Jager uit Nijmegen kreeg een XL-beurs van Music Support Gelderland (foto Lieke Romeijn)


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen