Zondag 30 juni NYMA Makersmarkt in zomers jasje

Van onze redactie
27 juni 2024

NYMA makersmarkt keert na een half jaar terug op zondag 30 juni voor een zomerse editie en belooft dit keer een nog uitgebreider programma dan voorheen.

Van 11:00 tot 17:00 uur kunnen bezoekers op het Waalplein en bij NYMA makersplaats op het NYMA-terrein genieten van ambacht en design, creatieve activiteiten en heerlijk eten van uiteenlopende vakmensen, ambachtslieden en kunstenaars uit de regio Nijmegen.

Een bruisend Waalplein
Behalve uiteenlopende makers die hun werk en producten demonstreren en verkopen op het Waalplein, ontvangen ook de terrassen van Brouwlab Oersoep, REX en Wereldkoks je met open armen en een kaart vol lekkers. Proefde jij het NYMA biertje uit blik al eens of de zelf gebrande kwaliteitskoffie van Blommers Coffee? 

Bij EXPO Bart heeft kunstenaar en ontwerper Bas Kosters naald, draad en stof klaargelegd om aan de slag te gaan met het borduren van jouw eigen zelfportret.

Kom timmeren, zeefdrukken, spelen, lassen en bouwen! 
Er valt hier zondag veel te zien, doen en beleven. Maak kennis met de kunst van het lassen bij TIG academy, zeefdruk je eigen NYMA makersmarkt totebag bij de Grafische Werkplaats Nijmegen, geef je kleding een tweede leven bij de borduurbus van iMPress en bouw samen met circulaire bouwmarkt Buurman van restmateriaal een fantasiedier of kunst voor aan je muur. 

Volg een workshop humor bij de School voor Humor & Authenticiteit, ontwerp met hulp van Traject tuin je eigen tuin en Studio Matia vereeuwigt jou, je gezin of beste vrienden in een vrolijk aquarel portret. Kinderen kunnen ook hun hart ophalen op de circusmat van Vasim Circus Space en bij De Jonge Onderzoekers maak je van een petfles een waterraket die je ter plaatse (tot wel 10 meter hoogte!) lanceert. 

Open ateliers bij NYMA makersplaats
Binnen bij NYMA makersplaats stellen vele makers hun ateliers open. Voel je vrij om ieder hoekje van dit bijzondere gebouw uit te kammen en zo  kennis te maken met verschillende soorten ambacht. Van fotografie tot houtbewerking, productdesign tot grafische vormgeving.

Ontdek de vele inspirerende makers en ondernemers aan de Waalzijde van het NYMA-terrein en kom langs op zondag 30 juni. Benieuwd naar wat je nog meer kunt verwachten? Blijf op de hoogte van het programma via www.nymamakersmarkt.nl en www.instagram.com/nyma.makersmarkt

NYMA makersmarkt
Zondag 30 juni van 11.00 tot 17.00
NYMA makersplaats & Waalplein. Entree via Winselingseweg.
€ 2,- entree (kinderen tot 16 jaar gratis)


Dit bericht delen:

Advertenties
Sale juli 2024Sale juli 2024