Boekpresentatie 'Geen dag zonder lijn - Klaus van de Locht 1942-2003'

Van onze redactie
26 juni 2024

Zaterdag 6 juli 16.00 uur bij Boekhandel Dekker vd Vegt
 
Na het overlijden van beeldend kunstenaar Klaus van de Locht in 2003, moest zijn atelier aan de Hessenberg in Nijmegen leeggeruimd worden. Een gedeelte ging de afvalcontainer in, materiaal en gereedschap werd verdeeld en hergebruikt. Van zijn werk zijn een paar stukken naar vrienden en vriendinnen gegaan, maar een groot gedeelte van zijn nalatenschap werd opgeslagen in Duitsland in een schuur. 

In 2012 verhuisde die nalatenschap naar de Vasim in Nijmegen waar Ger Driessen, Gerard Vermeulen, Jac.Splinter, Hans Vermimmen en Peter Schoenmaker zich erover ontfermden. De stichting Klaus van de Locht werd opgericht en een van de doelen was een boek maken over het werk van de “man van Het Labyrint op de Waalkade”. 
Door allerlei omstandigheden werd de realisatie van het boek vertraagd, maar uiteindelijk presenteren ze op 6 juli vol trots “Geen dag zonder lijn - Klaus van de Locht 1942-2003”.

Het is een uitgebreide levensloop en ook een bladerboek. Dagboekcitaten, fragmenten van krantenartikelen en openingswoorden zijn gecombineerd met meer dan zeshonderd afbeeldingen. Met als extra: een envelop met een origineel werk van Klaus van de Locht.
 
Wilt u bij de presentatie aanwezig zijn, dan wordt u vriendelijk verzocht u aan te melden via tel: 024 3020130
 
Het boek verschijnt in een oplage van 200 exemplaren en is vanaf dat moment te koop bij Dekker van de Vegt voor € 39,95 
 


Dit bericht delen:

Advertenties
Sale juli 2024Sale juli 2024