Dinsdag 25 juni alle politiebureaus weer dicht

Van onze redactie
24 juni 2024

Politiebureaus zijn vorige week één dag dichtgegaan voor het publiek. Deze week herhaalt deze actie zich nu voor de derde keer. Om precies te zijn op dinsdag 25 juni 2024. Gedurende 24 uur wordt de voordeur van het bureau weer gesloten voor bezoekers. Er is dus geen mogelijkheid om dan (op afspraak) aangifte te doen, documenten af te geven en andere handelingen te verrichten. Hiervoor moeten burgers op een ander moment terugkomen.

Het periodiek sluiten van politiebureaus met een publieksfunctie maakt deel uit van de algehele actie van de politiebonden voor een fatsoenlijk vroegpensioen. Door de zwaarte van het werk moeten politiemensen de mogelijkheid krijgen om eerder voor hun pensioen te kiezen. Zonder dat dit grote gevolgen heeft voor hun inkomen.
 
𝗔𝗰𝘁𝗶𝗲𝘀 𝘀𝘁𝗮𝗽𝗲𝗹𝗲𝗻
Eerder zijn hiervoor al verschillende protestacties georganiseerd. Begin dit jaar waren er protestmarsen in Den Haag. Recent zijn de leden van de vier politiebonden begonnen om voor minder ernstige overtredingen geen bekeuringen uit te schrijven. Nu komt hier het voor één dag sluiten van de politiebureaus bij. Dat zal vanaf nu elke week plaatsvinden. Op deze manier stapelen de acties van de politiebonden zich op tot de politieke besluitvormers en werkgevers de noodzakelijke basis leggen voor een fatsoenlijke Regeling voor vervroegd uittreden (RVU).
 
𝗙𝗶𝘀𝗰𝗮𝗹𝗲 𝗮𝗳𝘀𝗽𝗿𝗮𝗸𝗲𝗻
De basis onder een fatsoenlijke RVU schuilt in goede fiscale regelingen voor medewerkers die willen kiezen voor een vroegpensioen. Alleen via afspraken met de belastingdienst kan behoud van inkomen na het vroegpensioen worden gegarandeerd. Concreet komt een vroegpensioen alleen met een dergelijke regeling vanuit de fiscus, binnen bereik van de gewone politiemedewerker.

Pas als politici, bestuurders en werkgevers de juiste stappen zetten richting een fatsoenlijke RVU zullen de politiebonden stoppen met actievoeren. Tot dat moment nemen de acties alleen maar toe. Onder andere dus met de volgende sluiting van de politiebureaus met publieksfunctie op dinsdag 25 juni 2024.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen