Gratis Museumdagen bij De Bastei

Van onze redactie | Fotograaf: Peter Eekelder
24 juni 2024

Museum De Bastei startte dit jaar met maandelijkse Gratis Museumdagen. Met deze gratis openstelling maakt De Bastei een bezoek aan het museum laagdrempeliger en meer toegankelijk voor een brede groep.

De Gratis Museumdagen worden mogelijk gemaakt door samenwerkingen met maatschappelijk betrokken partners van het museum. Ook de Vrienden van De Bastei droegen bij aan de gratis openstelling om de sociale ambitie van het museum te steunen. Zo maakten zij voorgaande openstellingsdagen tot een groot succes. 

Op deze dagen verwelkomde het museum veel nieuwe bezoekers die nog niet eerder in De Bastei waren geweest. De Gratis Museumdag met Nederrijn Schoonmaak was extra druk, waarbij ook veel medewerkers van het schoonmaakbedrijf het museum voor de eerste keer bezochten. Velen waren verrast: “Echt een bijzonder museum, het is heel anders dan ik had verwacht, want er is ook ondergronds veel te zien.” In de samenwerking met deFine werd een prachtig prijzenpakket uitgeloofd, als hoofdprijs van een tekenwedstrijd. Een bezoeker merkte op dat ze blij was dat ze nu met haar kinderen naar het museum kon. Niet voor alle gezinnen is een museumbezoek financieel haalbaar. 

Na dit succes gaat De Bastei door met de gratis dagen. Hiermee bereikt het museum nieuwe bezoekers. Op deze manier wordt het museum echt voor iedereen, ook degenen voor wie de toegangsprijs doorgaans een te hoge drempel vormt. Het museum zoekt hiervoor steeds nieuwe samenwerkingspartners.

Vind jij dat cultuur voor iedereen toegankelijk moet blijven en steun je graag sociale acties zoals deze gratis openstellingsdagen van museum De Bastei? Neem contact op via info@debastei.nl of 024-3297070.

Museum De Bastei is gevestigd aan de Waalkade 83 in Nijmegen, ingang via het entreegebouw aan de Lange Baan 4, telefoon 024 - 3297070. Voor meer informatie: www.debastei.nl.  

Fotograaf: Peter Eekelder


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen