Festival Gluren bij de Buren op 30 juni: verrassend lokaal talent in de tuin

Van onze redactie
22 juni 2024

Gluren bij de Buren is een amateurkunstenfestival dat op 30 juni in tuinen van ongeveer 30 gemeenten verspreid over Nederland plaatsvindt, dit jaar óók weer eens in Nijmegen. Alle optredens duren 30 minuten, vinden plaats tussen 12:00 en 17:00 en zijn verdeeld over alle wijken van de gemeente.

Tijdens Gluren bij de Buren treedt lokaal talent op, letterlijk op het gras van de buren. Een grote verscheidenheid aan disciplines is vertegenwoordigd. Bezoekers wandelen of fietsen van locatie naar locatie, zo maken zij kennis met buurtgenoten én lokaal talent. Er is geen entreebewijs nodig, maar een vrijwillige bijdrage is gewenst. 

Hier vind je alle informatie van Gluren bij de Buren in Nijmegen, zondag 30 juni!

Het festival staat voor sociale impact, cultuurparticipatie en inclusiviteit. Gluren bij de Buren stimuleert blijvend sociaal contact en biedt een laagdrempelige manier aan bezoekers en deelnemers om buiten de sociale bubbel te treden. Daarnaast geeft Gluren bij de Buren lokale amateurpodiumkunstenaars de kans op te treden voor publiek, in de intieme en laagdrempelige setting van een huiskamer of tuin. Dit geeft ze de handvatten om actief te werken aan artistieke ontwikkeling, zonder wedstrijdelement of hoge kwaliteitseisen Het streven is om een programma neer te zetten dat een grote verscheidenheid aan mensen vertegenwoordigt en betrekt.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen