Legende Joop Ubeda 'praat in het theater'

Van onze redactie
22 juni 2024

Kickboksscheidsrechter Joop Ubeda leidde dertig jaar lang de bikkelharde partijen van Badr Hari, Rico Verhoeven, Semmy Schilt, Remy Bonjasky en alle andere grote vechters in de kickbokswereld. Van Dubai tot Tokyo en van Moskou tot Milaan. Joop Ubeda praat nu in het theater over zijn leven voor en na zijn veelbesproken boek 'Levenslang in de Ring'.

Joop Ubeda groeide op in de rauwe volkswijk Wolfskuil en vond zijn plek in de boven- én onderwereld. Hij was portier bij discotheken, casino’s en bordelen, deed incasso’s in Nederland, België en Spanje en zat meerdere malen vast in de zwaarst beveiligde gevangenissen in Nederland voor inbraken en geweldpleging.

In 'Levenslang in de ring' is Joop Ubeda, licht ontvlambaar en een vat vol tegenstrijdigheden, recht voor z’n raap en praat hij vrijuit, zoals altijd. Tickets voor De Klif (28 juni) en de Thiemeloods (12 juli) in Nijmegen.

Bestel hier de biografie 'Levenslang in de ring'

‘Joop heeft mij ook wel eens een rode kaart gegeven. Kon ik zijn kop wel van zijn romp af slaan.’ – Badr Hari

‘Joop heeft een harde kop, gehard op de plek waar hij werd geboren, de plek die hij nooit meer verlaat.’ – Toine Heijmans, De Volkskrant

‘De meeste mannen van zeventig kiezen ervoor om rustig te genieten van hun pensioen; maar Joop Ubeda niet.’ – Vice


Dit bericht delen:

Advertenties
Sale juli 2024Sale juli 2024