Haringmaatjes, breng er eentje mee

Tekst: Karel Hermsen/foto`s Kevin Pfeil
21 juni 2024

De oud-prinsen van het Knotsenburgse carnaval houden van tradities en grijpen elke kans aan om er een nieuwe aan toe te voegen. Gisteravond vond op het terras van café Goossens voor de derde keer het evenement ‘Breng je maatje mee’ plaats.

Het haringseizoen begint morgen officieel met ‘Vlaggetjesdag’, maar de nieuwe haring is nu al overal volop verkrijgbaar. Nieuwe haring is lekker, gezond, geeft nieuwe energie en voorkomt dementie. Het Prinsenconvent, de club van Nijmeegse oud-prinsen, hebben die energie nodig om het seizoen door te komen. Dat lukt vrij aardig, nu al 43 jaar. Komend seizoen viert het Convent haar 44e verjaardag, een carnavalesk kroonjaar.

Gisteren bracht elke oud-prins een maatje mee, een vriend, buurman of familielid, die mee mocht genieten van de overvloedige hoeveelheid boterzachte nieuwe haring, biertjes om de zilte smaak te neutraliseren en vooral de humor en gezelligheid.

Het Prinsenconvent is in al die jaren uitgegroeid tot een niet meer weg te denken instituut binnen het Knotsenburgse carnaval. Logisch, want om als ‘dorstlustige hoogheid’ op het schild verheven te worden, is alleen het hebben van dorst niet voldoende. Humor, creativiteit en uithoudingsvermogen zijn onmisbare ingrediënten voor het prinselijk vakmanschap. Als je dat alles in 44 jaar in één club verenigt, krijg je een vat van bruisende creativiteit met de Nijmeegse Herenzitting als jaarlijks visitekaartje.
Daarnaast organiseert deze vriendenclub het hele jaar door ludieke evenementen.

Voor de carnavalistische organisatoren zijn de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen inmiddels weer begonnen. Eind september moet de planning rond zijn. In de vakantietijd ontstaan de nieuwe ideeën. Bij de oud-prinsen en al hun maatjes zullen die er met af en toe een harinkje en een biertje onder handbereik vast komen.


Dit bericht delen:

Advertenties
Sale juli 2024Sale juli 2024