13-jarige Nijmeegse Mendel zamelt geld in voor 'clean up zeilexpeditie'

Van onze redactie
19 juni 2024

Mendel (13) uit Nijmegen staat op het punt om te beginnen aan een unieke zeilexpeditie naar de meest afgelegen plekken in het noorden van Noorwegen. Zeilschip De Moondance vaart uit voor een ‘clean up expedition’. Het doel is om, samen met vrijwilligers van Scouting Nederland, zoveel mogelijk afval te verzamelen. Via het GoFundMe-platform is Mendel een inzamelingsactie gestart om haar reis te kunnen betalen. 

Tijdens de ‘clean up expedition’ vaart de Moondance langs kusten en door binnenwateren in Noorwegen om zwerfafval en plastic op te ruimen. Met een toegewijd team aan boord verzamelt het schip afval dat in moeilijk bereikbare gebieden terechtkomt. Bovendien werkt de Moondance samen met lokale gemeenschappen en vrijwilligers om bewustzijn te creëren over het belang van schone oceanen en waterwegen. 

“We doen ook onderzoek naar de kwaliteit van het zeewater rondom viskwekerijen. Daarnaast gaan we onderzoek doen in de natuur en in de bergen.Met jouw donatie kan ik deelnemen aan deze expeditie en een positieve impact hebben op het milieu en hoop ik hierover veel te leren”, aldus Mendel

Het streefbedrag van de campagne is €1.250,-.

Bekijk hier de campagne: https://www.gofundme.com/f/mendels-duurzame-zeil-expeditie-schoonmaken-noorse-kust


Dit bericht delen:

Advertenties
Sale juli 2024Sale juli 2024