Nijmeegs Koper Konsort in Stevenskerk op 29 juni

Van onze redactie
18 juni 2024

Sinds het begin van 2024 organiseert Nijmegen Klinkt een concertreeks in de vernieuwde Zuiderkapel van de Stevenskerk op iedere laatste zaterdag van de maand. De Zuiderkapel, met haar indrukwekkende akoestiek, is een mooi podium voor kwalitatief hoogstaande gezelschappen tijdens Nijmegen Klinkt @ Stevenskerk.

15:30 – 16:15 een optreden in de Zuiderkapel
16:15 – 17:00 met nazit in de Droom (Noorderkapel)

De optredens zijn vrij te bezoeken met een vrijwillige uitgangscollecte. Op 29 juni is het de beurt aan het Nijmeegs Koper Konsort.

Het Nijmeegs Koper Konsort bestaat uit vier trompetten, vier trombones, een hoorn en een bastuba. Het ensemble staat onder leiding van Dick Bolt. Het repertoire omvat werken uit de barok en renaissance maar ook eigentijdse composities en bewerkingen.

Het NKK is zeer vereerd dat de Nijmeegse componist Theo Hoek en werk geschreven heeft voor het ensemble. Deze compositie, met de titel “Koperwerk”, zal in dit concert voor het eerst uitgevoerd worden, een echte wereldpremière!
Naast dit werk zullen er werken te horen zijn van Giovanni Gabriëli, Claude Gervaise, Sergej Rachmaninov, Oskar Lindberg en Kurt Weill.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen