Nijmegen populairste woongemeente van Gelderland in 2023

Van onze redactie | Fotograaf: Ger Neijenhuyzen
17 juni 2024

Van alle Gelderse gemeenten was Nijmegen de populairste om te gaan wonen in 2023. Dat blijkt uit onderzoek van vergelijkingswebsite Slimster.nl op basis van recent gepubliceerde cijfers van het CBS.

Voor elke honderd Nijmegenaren die vorig jaar verhuisden naar een andere gemeente, kwamen er 135 inwoners terug. Brummen en West Maas en Waal noteren dezelfde score, maar kennen een kleinere toename afgezet tegen het totaal aantal inwoners. In de gemeente Arnhem is de zogeheten ‘verhuisquote’ het laagst.

De hoge score van Nijmegen is opvallend, zo stelt Marco Schuurman van Slimster. “Landelijk zien we dat het juist de stedelijke gemeenten zijn waar relatief veel mensen vertrekken. Dat kan niet los gezien worden van de hoge huizenprijzen in de stad. Wat dat betreft voldoet Arnhem volledig aan het algemene beeld, maar vormt Nijmegen juist de uitzondering op de regel.” Schuurman vermoedt dat de aantrekkingskracht voor studenten en het groene karakter van Nijmegen haar populariteit verklaren.

Naast Nijmegen zijn ook de gemeenten Brummen, West Maas en Waal, Nunspeet en Ermelo behoorlijk in trek. Voor elke tien vertrokken inwoners komen er in deze gemeenten meer dan dertien terug. Dat is bijna het dubbele van de aantallen in Arnhem, Scherpenzeel en Zaltbommel.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen