Nieuwe gedichtenbundel van Nijmeegse Zoë Zwiesereijn: 'Liefhebben is net als het maken van een puzzel'

Van onze redactie
17 juni 2024

Wat doe je als liefde overgaat? In de aangrijpende gedichtenbundel Liefhebben is net als het maken van een puzzel - Van iemand houden is prachtig totdat het soms niet zo prachtig wordt van Zoë Zwiesereijn schrijft ze openhartig over haar eigen liefdesverdriet. Het is een bundel geworden die de lezer iets zal laten voelen van de liefde, maar tegelijkertijd getuigd persoonlijke groei en reflectie. Op vrijdag 21 juni verschijnt het nieuwe boek van Zoë dat wordt uitgegeven door Uitgeverij Boekscout.

Zoë: "Nadat mijn relatie uitging wist ik even totaal niet meer wat ik moest doen en waar ik moest beginnen. De situatie waar ik ineens in beland was, was op een helaas negatieve manier helemaal nieuw voor me. Ik was compleet overspoeld door alle gevoelens die in mij zaten. Ik voelde me verdrietig, gekwetst en verwaarloosd, ook al wist mijn ratio dat de juiste keuze gemaakt was. Ik wilde heel graag boos zijn, maar dat is me tot op de dag van vandaag nog niet gelukt. Al deze emoties hadden mij overgenomen en ik was de connectie met mezelf volledig kwijtgeraakt. Voor dit alles schreef ik ook al gedichten, dus besloot ik dat toen ook te gaan doen. Deze gedichtenbundel is een geslaagde poging geweest om alle gevoelens en emoties die ik het afgelopen driekwart jaar heb ervaren op een rijtje te krijgen en te verwerken. Het heeft ervoor gezorgd dat ik weer terug tot mezelf gekomen ben."

Over de auteur
Deze gedichtenbundel is geschreven door een alledaagse, 22-jarige studente uit Nijmegen die het maar moeilijk vindt om stil te zitten. Ze is graag bezig met, soms op het eerste gezicht ietwat impulsieve en random, dingen en projectjes. Achteraf gezien is alles gelukkig altijd heel doordacht en goed voorbereid. Verder is ze echt een gezelschapsmens die vaak overal en nergens te vinden is. Naast het schrijven van gedichten zijn het slaan van een shuttle en het scheuren door de natuur op haar mountainbike een paar van haar favoriete manieren om tot rust te komen en af en toe ook om de nodige stoom af te blazen.

Liefhebben is net als het maken van een puzzel - Van iemand houden is prachtig totdat het soms niet zo prachtig wordt
Paperback, 152 pagina's
Verschijningsdatum: 21-06-2024
ISBN: 9789464895100
Prijs: €20,50, incl. verwerk- en verzendkosten naar Nederland en België

 

 


Dit bericht delen:

Advertenties
Sale juli 2024Sale juli 2024