Reünie 60 jaar basketbal in Nijmegen

Van onze redactie
13 juni 2024

Op zondag 13 oktober 2024 vindt er een grote reünie plaats van 60 jaar basketbal in Nijmegen. Oud-basketballer en huidig scheidsrechter Rob Bos heeft samen met Wildcats-bestuurslid Jan Buster en basketbal-icoon Frans van der Geer het initiatief voor dit grote evenement genomen. Let op: aanmelden is verplicht en vol = vol.

Het Nijmeegse basketbal kent een rijke historie. Basketbal is in de afgelopen 60 jaar zowel recreatief, als ook op topniveau beoefend. In 1986 werd zelfs de sportprijs van Nijmegen gewonnen toen het damesteam (zie foto) naar de eredivisie promoveerde. En wie kent niet het heren-eredivisieteam van de Matrixx Magixx in de jaren 2010-2014? De verschillende Nijmeegse verenigingen hebben de nodige talenten voortgebracht waarvan er sommigen zelfs in het nationale team hebben gespeeld of nog spelen zoals Henny van der Meijden (1955), Caroline Smits (1968), Zairah van Hooijdonk (1982), Charlotte van Kleef (1996) en Laura Westerik (1998).
Er is veel te herinneren en te vertellen en daar biedt deze reünie ruim de mogelijkheid voor.

Datum reünie: 13 oktober 2024
Tijd: 14.00-18.00 uur
Plaats: Vasim Events, De Kolk 15, 6541 AV Nijmegen


In 60 jaar tijd zijn er 12 verschillende basketbalverenigingen in Nijmegen geweest: 64 PK, Cheetah, ENBC, Fainting, Hou Doe, Jump In, Matrixx Magixx, NISC, So What, Nimma Gemina, Trajanum en Wildcats. Op dit moment bestaan er in Nijmegen nog de studentenbasketbalvereniging Trajanum en daarnaast de basketbalverenigingen Wildcats en Nimma Gemina.

Het initiatief voor de reünie is warm ontvangen en er zijn zelfs oud-leden in het buitenland die naar Nijmegen willen komen. Leden, oud-leden, (oud-)bestuursleden, oud-trainers en oud-coaches van alle genoemde verenigingen kunnen zich, maar moéten zich ook, aanmelden, want er is slechts voor 400 personen toegang. Aanmelden kan via de website van basketbalvereniging Wildcats Nijmegen: https://www.wildcats-nijmegen.nl/60-jarige-reunie-nijmegen-basketbal


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen