Lesaanbod over oude begraafplaatsen in Nijmegen-Oost

Van onze redactie
13 juni 2024

In Paradisum biedt vanaf september 2024 een educatieprogramma aan voor basisscholen (groep 7 en 8) en middelbare scholen (brugklassen). Het programma heeft de monumentale begraafplaatsen ‘Daalseweg’ en ‘Stenenkruisstraat’ in Nijmegen-Oost als basis. Hier zijn begraafcultuur, religie, historie en kunst in verrassende combinaties zichtbaar en tastbaar aanwezig. De begraafplaatsen bieden een bijzondere gelegenheid om samen door het stenen archief op ontdekkingsreis te gaan: op avontuur gaan om vaak onverwachte aspecten en samenhangen te herkennen, te fotograferen, te tekenen of er over te schrijven. Ook de aanwezige natuur is interessant.

Voor het educatieprogramma heeft In Paradisum verschillende thema’s uitgewerkt. Een les betreft in de basis een dagdeel met een introductie bij het gekozen thema, bezoek aan een begraafplaats en het uitvoeren van leeropdrachten. De onkosten zijn € 50,- per klas/groep. Vooraf zal goed overleg en afstemming met de school plaatsvinden. Ook andere organisaties, bijvoorbeeld scouting, worden uitgenodigd van het aanbod gebruik te maken.

Bent u geïnteresseerd, neem dan contact op met In Paradisum, vraag de folder aan en/of de educatieve Leidraad Funerair Erfgoed in Nijmegen.
Contact via stichtinginparadisum@kpnmail.nl.


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen