Muzieksalon Surinaamse klassieke componisten

Van onze redactie
10 juni 2024

Speciale muziekavond WCACN met bekende cultuurpublicisten en een eminente pianist.

Datum: Zaterdag 29 juni 2024
Tijd: 19.30 uur - 22.30 uur
Plaats: Lutherse Kerk, Prins Hendrikstraat 79, Nijmegen 
Entree: Alléén bij reservering en betaling € 15,- pp vooraf. VOL = VOL (zie onder).
Organisatie: Werkgroep Caribische en Aziatische Cultuur Nijmegen

Op zaterdag 29 juni organiseert de WCACN een speciale avond over Surinaamse klassieke muziek. Met uitvoering van werk van Lou Lichtveld, Majoie Hajary, Eddy Vervuurt, Johannes Nicodemus Helstone, Dario Saavedra en Cor Anijs. Hun werken worden gespeeld door Roderigo Robles de Medina.

Deze salon zal geheel gewijd zijn aan het werk van klassieke Surinaamse componisten. Opvallend is hoezeer de meesten van hen georiënteerd waren op de westerse klassieke muziek, maar ook geheel eigen accenten aanbrachten.

Michiel van Kempen, biograaf van Lou Lichtveld/Albert Helman, vertelt over de grootse symfonische werken en de kamermuziek van Lichtveld.

Ellen de Vries, die werkt aan een biografie over Majoie Hajary, vertelt over deze componiste van onder meer de opera La larme d’or, over de geschiedenis van haar geboorteland Suriname.

Roderigo Robles de Medina (foto) vertelt over De rode palulu van Eddy Vervuurt, die zich inzette voor het Afro-Surinaamse muziek-idioom.

Belangrijke informatie: VOL = VOL!
De belangstelling voor de muzieksalon op zaterdag 29 juni 2024 is naar verwachting groot, getuige de vragen die hierover binnenkomen. Er mogen echter maar een beperkt aantal mensen in de zaal. Daarom is deze muziekavond alleen toegankelijk via reservering vooraf door betaling van € 15,- per persoon. "Zo kunnen wij het aantal aanmeldingen bijhouden."

Het bedrag per persoon kunt u overmaken op bankrekening
NL38 INGB 0391 2700 79 ten name van: Mw. U. U. Ganesh, onder vermelding
van Muzieksalon WCACN én de naam of namen voor wie is betaald.

Als reservering niet meer mogelijk is, wordt dit meegedeeld via de website (www.wcacn.nl). Maar u kunt ook per e-mail informeren of reservering nog mogelijk is via: hmoenir@gmail.com of u.malhoe@outlook.com.

Programma
19.30 uur
Opening
Lou Lichtveld: Drie romantische stukken
Majoie Hajary: sonate pour Alicia
20.30 uur Pauze (15 - 20 min: drank en snack voor eigen rekening)

Johannes Helstone: Mazurka brillante op 7
Dario Saavedra: Gitana uit Pièces Espagnoles op 3/1
Cor Anijs: Grüsse an Paramaribo
Eddy Vervuurt: Sonate in c kl.t. Op 6
21.45 uur Sluiting en nazit tot 22.30 uur

Parkeren
Parkeren in de directe omgeving van de Lutherse Kerk is wat lastig. Indien u met de auto komt, kunt u parkeren op parkeerterrein De Wedren (€ 2,- per uur tot 21.00 uur; na 21.00 uur gratis) of in Kelfkensbosgarage (€ 0,50 per uur vanaf 18.00 uur).

Muzieksalon klassieke Antilliaanse muziek
De WCACN bestudeert de mogelijkheden nog dit jaar of in de loop van volgend jaar ook een muzieksalon te organiseren over klassieke Antilliaanse muziek. Wanneer en waar deze wordt gehouden, wordt te zijner tijd nog bekend gemaakt.

De Werkgroep Caribische en Aziatische Cultuur Nijmegen
(zie ook onze website: www.wcacn.nl)   


Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen